Hovudside

DIY: hagedammer

by Walther

Hagedammer er en attraktiv funksjon i et verksted. Hagedammer er allsidig, som de kan være et hjem for fisk og vannplanter og selv sport en fontene. På grunn av at allsidighet, kan utgravningen av hagedammer være dyrt. Store dammer bør overlates til ekspertene, men små hagedammer kan gjøres i et par dager med litt vilje og hardt arbeid.

Type og Design


Det finnes en rekke dam design og typer. Bestemme hva som vil leve i dammen. Hvis verkstedet ikke kan huse en hage vann på minst 1000 liter, deretter telle ut inkludert koi fisk. En mindre vann hagen kan huse planter samt gullfisk.

Utarbeide et design for dammen som vil passe inn i det tildelte området. Gjøre kantene så uregelmessig som mulig, slik at funksjonen ser naturlig. Vurdere en lagdelt dam fordi det vil huse flere planter, fisk og muligens en fontene eller bobler. Vanligvis en dybde på 24 inches er tilstrekkelig for de fleste klimaer. Ta hensyn til at ekstra dybde bør legges om vinteren klimaet blir under frysepunktet for å beholde varmen for fisk og andre vannplanter.

Graving og pumper


Før du starter graving, markere ut utformingen av dammen. Bruke en snor, tau, avtagbart spraymaling eller kritt for å markere kantene på sjablonen. For enklere utgraving, vurdere merking inne i design der alle lagene vil bli plassert og merk formen på dem. Hold en målestokk på hånden for å holde styr på dybden av dammen. For et enkelt nivå dam, bare grave ut området til den planlagte dybden, og deretter bruke en skitt leveler å komprimere og jevne ut gulvet av dammen.

Grave ut den dypeste delen av dammen først når du gjør en lagdelt dam, og måle dybden fra gresset ned å være så nøyaktig som mulig. Gjenta den samme prosessen på de gjenværende lagene. Tenk å ha en grunne tier mot toppen, etterfulgt av stadig dypere nivåer. Ikke legg for mange klasser eller dammen blir ustabilt. Kontroller dybden på lagene igjen før du bruker skitt leveler å flate skitt på hvert nivå.

Når dammen er utgravd, plasserer eventuelle eksterne dam skimmere og / eller filtre. Følg produsentens instruksjoner for noen av disse elementene eller vann funksjoner. Dam skimmere og / eller filtre bør plasseres på samme nivå som toppen tier av dammen, men bør ikke være helt under vann. En grøft for avløp skal være gravd rundt omkretsen av dammen og fylt inn etter skimmer og / eller filter er på plass. Hvis en skimmer og filteret blir plassert, bør rørene fra en tilkobling til den andre. En foss, fontene hode eller boble funksjonen kan også være knyttet til VVS av skimmeren eller filter.

Fôr og dekorative elementer


Plasser en dam underlaget inne i utgravde området og følger det med en gummi dam liner. Tillate for små rynker, men prøver å holde dem på et minimum. Når duken er på plass, begynner å plassere steiner rundt kantene for å holde den på plass, men ikke trimme den før dammen er fylt. De største og tyngste steinene bør sitte på hyllene i de lavere nivåer eller rundt omkretsen av dammen. Lettere, flate steiner og småstein bør plasseres i de øverste lagene, spesielt hvis det er en vann-funksjonen, fordi de lettere kan dekke utsatte rør av funksjonen. Planter kan plasseres i potter på lagene før du fyller dammen. Hvis fisken kommer til å bli brakt inn, så sørg for å plassere dem etter fylling, og at pH-verdien i vannet er riktig for dem.

Fylling


Begynne å fylle dammen etter at alle steiner og planter er på plass. Pass på at vannet ikke er sprøyting direkte på plantene fordi de ikke er stabil nok til å tåle trykket og kan smitte over. Når dammen er fylt, klippe av overflødig liner med saks eller en kniv. Etter fylling, vedlikeholde dammen med dechlorinator og pakket vannbakterier. Disse vil bidra til å holde vann og plantelivet.


Relaterte artikler