Hovudside

Hvordan Kill Underwater Planter i en Pond

by Walther

Hage og gårdsdammer kan fort bli overkjørt med akvatiske ugress. De kan kvele ut mer attraktive planter og gjøre dammen ugjestmilde for fisk. Lær hvordan å drepe undersjøiske planter i dammen for å gjenopprette balansen i økosystemet.

Bruksanvisning


•  Sett på vading støvler eller et plaske dress. Flytt en stor scoop net over overflaten av vannet for å presse overflateanlegg til side eller fjerne dem. Mange metoder for å drepe undervannsplanter er også giftig for overflate planter; Hvis du ønsker å lagre dem for fremtidig bruk, fjerne dem og plassere dem i store plastkar eller søppeldunker fylt med vann.

•  Kill mikroskopisk, rank og grønne trådformede alger. Disse kan danne tette skyer av vegetasjon og tunge matter av grasslike vekst langs dammen grense. Sulte og drepe alger ved å redusere avrenning til dammen, en vanlig kilde til næringsstoffer. Legge til en alge ugressmiddel som inneholder kobber sulfat er en av de beste alternativene for tung algevekst. Blå eller svart dam fargestoffer som Aquashade kan også være effektive alge mordere; de virker ved å blokkere solens stråler trenger inn i dammen. Påfør alger ugressmiddel eller fargestoff i henhold til produsentens retningslinjer.

•  Dra en hard tine rake langs bunnen av dammen for å fjerne undervannsvegetasjon manuelt. Dra og vri rake litt for å hjelpe rykke noen sunkne plante knollene. Du må kanskje bruke en robåt hvis dammen er stor. Tulle fjernet planter i direkte sollys for å drepe dem.

•  administrere en dose av vann herbicid fluridone, den aktive ingrediens i produkter som for eksempel ekkolodd. Den kjemiske absorberes av undervanns plantenes blader og hindrer plantene fra å opprettholde klorofyll nivåer og dreper dem innen 10 dager. Fluridone kommer i flytende eller pelletform. Gjelder det i henhold til produsentens instruksjoner.

Tips og advarsler


  • Hindre algevekst proaktivt. En vanlig metode for alger forebygging er bruken av en vindmølle dam lufter, som injiserer oksygen inn i dammen er lavere dybder.
  • Mange plantevernmidler brukes i doser i henhold til dammen areal. Sviktende å beregne riktig dammen området kan føre til at du bruker feil mengde av ugressmiddel, noe som gjør produktet enten for giftige eller ikke giftige nok. Beregne arealet av rektangulære dammer ved å multiplisere lengde og bredde, deretter dele på 43 560 for den endelige overflaten areal. Beregne arealet for en rund dam ved kvadrering dammen kystlinje opptakene og dividere med 547 390 for total overflate areal.