Hovudside

Hvordan å vanne en Jade Plant

by Walther

Hvordan å vanne en Jade Plant

Jade er en av de mest populære stueplanter, foretrekkes for sin karakteristiske form og sine mørke, grønne blader. Jade er en saftig, noe som betyr at den lagrer vann i bladene, og dette er det som gir den jade s forlater sine vakre, lubben utseende. Vanning sukkulenter kan være litt vanskelig, men når du forstår sine behov, vil din jade plante trives.

Bruksanvisning


•  Utvikle en tidsplan, fordi jade planter gjøre det bra med jevnlig vanning. Det kan ta litt eksperimentering for å finne ut hvor ofte jade må vannes. Hvis huset er varmt og tørt, kan det hende du trenger å vanne din jade gang hver uke. Hvis du bor i et fuktig miljø, en gang i måneden kan være nok.

•  Føl jord med fingertuppen før du vann. Hvis jorda er litt tørr, er det på tide å vann. Ikke la jorda bli knusktørt. Du kan også forsiktig presse en jade blad. Hvis bladet er fast, er det fortsatt full av vann. Myke blader er indikasjoner på at planten trenger vann.

•  Vann jade anlegget til det kommer vann ut av dreneringshull i bunnen av potten. Hvis jade sitter i en skuff eller skål, hell ut vannet så snart anlegget er ferdig drenering.

•  Reduser mengden med vann i løpet av jade sin sovende periode, som er høst og vinter. Husk at når det gjelder vanning en jade plante, er mindre mer. For mye vann kan føre til rot råtne, noe som er skadelig for alle planter, men er spesielt farlig for sukkulenter.