Hovudside

Hva Kjemikalier trenger du for en Pool?

by Walther

Hva Kjemikalier trenger du for en Pool?

Holde et svømmebasseng rent og trygt krever bruk av et ganske bredt utvalg av kjemikalier. Selv om det er nødvendig for en rekke formål, hindrer vekst av bakterier og andre sykdomsfremkallende organismer i vannet er det viktigste. Kjemikalier bidra til å holde alger i sjakk og vannets pH, hardhet og alkalitet opprettholdes innenfor snevre områder for å forebygge problemer som korrosjon av metallbeslag.

Klorering


Klor er den viktigste kjemiske i en hvilken som helst bassenget. Det dreper de mange mikrober som ellers ville skape usunne forhold. Klor kan legges som flytende natriumhypokloritt (blekemiddel), eller i granulat eller tablettformer litium eller kalsium hypokloritt eller dikloro- og triklor-s-triazintrion. Cyanursyre er også typisk tilsatt sammen med hypokloritt klorforbindelser for å stabilisere klor og forlenge dens antimikrobiell virkning. Kalsium hypokloritt er også ofte valget for "sjokkerende" bassenget for å midlertidig øke klornivået og fjerne organisk forurensning.

Hindre Alger


Flere typer alger kan avle innenfor et basseng. Siden alger kan legge inn en ren trekning i en rekke måter, de er vanskelig å forhindre. Algaecides kan legges til et basseng for å forhindre eller drepe av algeoppblomstring. De er vanligvis basert på to hoved kjemiske ingredienser. Disse er enten kobber (II) sulfat og lignende kobberforbindelser eller quat og Polyquat forbindelser formulert fra benzalkoniumklorid.

pH og alkalitet


Som to beslektede egenskaper av bassengvannet, er pH-et mål på surhet og alkalitet er relatert til nivået av karbonat-forbindelser i vannet. Slike forbindelser hjelp vann motstå endringer i pH. Kan senkes pH-verdien ved tilsetning av muriatic eller natrium-bisulfat og heves ved tilsetning av natriumkarbonat (soda). Natriumbikarbonat blir tilsatt for å øke alkaliteten i vannet. Tilsetningen av saltsyre kan redusere alkaliteten.

Vann hardhet


Hardheten av vann er et mål på hvor mye oppløst kalsium og magnesium det holder. I bassenger, er hardhet vanligvis skyldes utelukkende kalsium. For mye kalsium kan være forårsaket av overforbruk av andre basseng kjemikalier og kan ta form av vanskelige å fjerne skala på basseng overflater. Dette kan rettes på ved å legge spesielt formulerte sekvestreringsmidler eller chelatdannere, noen ganger basert på den kjemiske Etidronic acid (også kjent som HEDP). For lite kalsium kan føre til korrosjon, og kan bli løst ved tilsetning av fast kalsiumklorid.