Hva slags Sun Har en Calla Lily trenger?


Hva slags Sun Har en Calla Lily trenger?

Calla liljer er verdsatt for sine særegne, fargerike dekkbladene - eller endring bladene - som omgir en tynn stilk av små blomster. Hver bract sitter oppå en høy, slank stilk. Dette gjør dem spesielt ønskelig som snittblomster. Faktisk Callas er en favoritt snittblomst av meg, fordi de er relativt billige og vil vare opp til to uker i en vase. Calla liljer også gjøre gode hage og container planter.

Sol


Calla liljer trives i svært våte, kjølig jord. Av denne grunn, er de i stand til å tåle eksponering for en hel dag er verdt av sollys. Veldig varmt, direkte stråler av ettermiddagssolen kan være ganske tøffe, imidlertid, og Calla liljer tendens til å vokse høyere og blomstre bedre hvis de gis noen ettermiddag skygge. Plante Calla liljer i en posisjon hvor de vil motta morgen sollys etterfulgt av ettermiddagen filtrert eller flekkete lys for beste vekst.

Klima


Klima er en betraktning når man skal avgjøre hvor mye sol en Calla Lily trenger. Disse plantene er hardføre - jordstengler kan bli liggende i bakken - i US Department of Agriculture (USDA) voksende soner 8 til 10. Hjem gartnere som bor i kjøligere enden av dette området, USDA sone 8, kan gi sin Calla liljer mer ettermiddagssol. Hjem gartnere som bor i de varmeste klima (USDA sone 10) bør gi sine Calla liljer med ettermiddag skygge. Det samme gjelder for hjem hager i kjøligere klima. Calla liljer kan også vokse i klima kaldere enn USDA sone 8, men jordstengler må graves opp og lagres innendørs i løpet av vinteren.

Container Planter


Container-plantet calla liljer er en fordel i alle klima, fordi de kan flyttes inn i skyggen på svært varme dager, flyttet inn i solen på kjølige dager, og tok selv innendørs for vinteren. Sistnevnte sparer deg fra å måtte grave opp jordstengler hvis du bor i et område hvor harde fryser oppstår. Container-vokst Calla liljer krever like mye sol i bakken planter gjøre - minst en halv dag av eksponering - men de må nesten kontinuerlig vannes, som de krever konsekvent fuktig jord.

Betraktninger


Ikke være i et rush for å grave opp dine callas før den første frosten kommer. I stedet, gi dem så mye sol som mulig under kjøligere høstværet. Dette kan stimulere Calla liljer til å produsere et ekstra sett med blomster.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler