Hovudside

Duft fritt alternativ til Bleach

by Walther

Duft fritt alternativ til Bleach

Bruken av klor er vanlig i de fleste hjem, barnetilsyn, restauranter og arbeidsplasser. Det er generelt trygt å bruke, spesielt hvis du aldri bruker det i forbindelse med ammoniakk. Men mange er irritert av blekemiddel, både når det kommer i kontakt med den, eller ved sin lukt. Heldigvis finnes det et alternativ til klor blekemiddel som fungerer like bra uten lukt. Det finnes også flere andre alternativer til blekemiddel som du sannsynligvis allerede har i ditt hjem.

Oksygen Bleach


Oksygen blekemiddel er tilgjengelig i vaskeriet midtgangen. Vanligste merkene er Sun Oxygen Cleaner og OxiClean. Det er ingen duft forbundet med oksygen rengjøringsmidler, som kommer i pulverisert form. Legg en skje til tøyet sammen med din vanlige vaskemiddel.

Du kan også bruke oksygen blekemiddel for å rense mugg, akkurat som du ville bruke klor blekemiddel. Les produsentens anvisninger for utvannings anbefalinger som hvert merke kommer i forskjellige styrker. Vanligvis vil du legge om en scoop per liter vann og rist beholderen inntil pulveret er oppløst. Det vil ta lengre tid å drepe mugg enn klor, men det vil fungere. Bruk denne blandingen til også ren benkeplater og vasker.

Andre alternativer


Det er andre elementer som kan brukes som alternativ til blekemiddel. Selv om de har en lukt, de er ikke et irritasjonsmoment som klor. Eddik, natron, sitron og hydrogen peroxide fungerer godt for å drepe husholdningenes bakterier og lyse tøyet som blekemiddel gjør.

Å kvitte seg med kaffe og te flekker, kan du bruke en blanding av like deler av salt og hvit eddik. For å bli kvitt mugg på fliser, dusj eller badekar, bruker ren hvit eddik. En 3 prosent hydrogen peroxide løsning kan drepe bakterier på kjøkkenet, selv på skjærebrett. Legge til en halv kopp sitronsaft til tøyet i vaskeprogrammene kan hjelpe lyse hvite.