Hovudside

Hjemmelaget Terrarium Fogger

by Walther

Hjemmelaget Terrarium Fogger

Terrariums er vedlegg, vanligvis laget av glass, som holder planter, amfibier eller krypdyr. Amfibier og mange reptiler har ulike fuktighets krav som oppfylles gjennom bruk av et terrarium fogger. Imidlertid kan du bygge din hjem terrarium fogger med en rask tur til ditt lokale varehus og bare noen minutters tid.

Materialer


Det viktigste elementet i en hjemmelaget terrarium fogger er en varm luft luftfukter med en rund åpning. Disse kan bli funnet på nesten hvilken som helst butikk som Walmart eller Kmart for under 20 dollar. De andre tingene du trenger er noen akvarium tetningsmasse (silikon), et lite stykke PVC-rør med en diameter stor nok til å passe perfekt inne i luftfukterens åpning, flere diameter reduserende PVC adaptere og noen gummislanger.

Gjøre Adapter


Det første trinnet er å lage en adapter for montering av luftfukterens åpning til gummislangen. PVC adaptere gradvis redusere størrelsen på en åpning i et PVC-rør (fra 3 inches i diameter til 1 cm i diameter, for eksempel). Forbind PVC-avtagende diameter adaptere til diameteren av den ene ende er liten nok, slik at en åpen ende av gummislangen passer i det tett. Tett gummi slangen inn i PVC-adapter med akvariet tetningsmasse.

Koble til Fogger


Monter den store enden av PVC-adapteren inn i åpningen av luftfukteren. Bruk tape hvis det ikke er en perfekt passform og fylle eventuelle hull med akvarium fugemasse for å hindre tåke rømmer før det blir til terrarium. Plasser den frie enden av gummislangen gjennom et hull i terrarium lokket og dingle den inn i kabinettet. De fleste terrarium hetter har spesielle hull for foggers, filtre og annet tilbehør. Klipp et lite hull med et barberblad hvis det er en skjerm lokk. Fyll luftfukter med vann, slå den på og terrarium bør fylle med tåke i løpet av få minutter.

Ekstra tips


Billigere luftfuktere kan ikke ha tidtakere og vil bare fortsette å fylle terrarium med tåke til du slår den av. Kjøp en lys tidsur fra en avdeling eller jernvarehandel og plassere den på luftfukteren slik at fogger aktiveres bare på bestemte tider, noe som er viktig for reptiler, amfibier eller planter som kan bli stressa av for mye fuktighet eller for mye tåke. Overvåke temperaturen i kabinettet etter at tanken har fogged å sørge for at det fortsatt er innenfor det akseptable området for hva du holder i kabinettet.