Hovudside

Slik unngår du at Mold i en kjeller av en vel huset laget av betong

by Walther

Slik unngår du at Mold i en kjeller av en vel huset laget av betong

Kjelleren på et godt hus iboende har en stor mengde av fuktighet i luften fordi det er en kjeller og har en åpen godt i den. Det er ting du kan gjøre for å hindre mugg fra å vokse på betongvegger. Forebygging er mye lettere å gjennomføre enn å rydde opp etter formen, noe som kan være en endeløs syklus.

Bruksanvisning


•  Bland 1 gallon av hvit eddik med 1 liter vann. Skrubb noen mold og kalk buildup av veggen med en nylon eller metall børste. Eddik dreper mugg tiden vokser på veggen. Husk å bruke en ventilasjon maske for å beskytte deg mot å puste inn muggsoppsporer.

•  La veggen tørke. Når betongen er våt, blir det en mørk grå. Som veggen tørker, viser det en lys grå. Bruk farge som en guide for å bestemme når betongen er helt tørr.

•  påføre et lag med formbestandig vannfast maling på overflaten av betongveggen ved å rulle på maling med en malerrull. Malingen er tykk og ruller videre i ett strøk. Overlappe hverandre stoke med 50 prosent for å sikre tilstrekkelig dekning.

•  Installer en avfukter i kjelleren og kobler en hageslange til avløpet på avfukter. Slangen føres til et gulvsluk eller til utsiden av bygningen. Dette senker fuktighet og bidrar til å redusere muggsporer.