Hva Næringsstoffer Må kjøttetende planter Få Fra å spise insekter?


Hva Næringsstoffer Må kjøttetende planter Få Fra å spise insekter?

Kjøttetende planter kommer i akvatiske og terrestriske arter. Noen har aktive feller, for eksempel Venus Flytraps og akvatiske bladderworts, som stenger som svar å tære utløse fellen å klemme det på plass. Andre, for eksempel pitcher planter, har passive feller som lokker skapninger å krype eller fly inn i dem ved å produsere en søt duft. Plantene skiller ut fordøyelsesenzymer for å bryte ned likene av skapningene de felle, ifølge James og Patricia Pietropaolo i "kjøttetende planter of the World."

Amino Acids


Evnen til å absorbere aminosyrer, komponentene protein, er den definerende egenskap for et kjøttetende anlegg, i henhold til den botaniske Society of America. Som en gruppe, kjøttetende planter demonstrere strategier for luring, fangst, drap og fordøye levende skapninger for sine næringsstoffer. Ikke alle kjøttetende planter ha alle disse evnene. Botanikere vurdere noen planter muligens kjøttetende eller protocarnivorous når problemet er uklart. Absorberende aminosyrer fra byttedyr er nøkkelen til å klassifisere en plante som kjøttetende.

Bladderworts, de mest omfattende kjøttetende plantearter, frigjør enzymer i sine blære-formet feller å bryte ned byttet protein og absorbere sin næring, fastslår Wisconsin Natural Resources Magazine. Selv om utpakking supplerende næringsstoffer fra byttedyr er viktig å kjøttetende planter, de også lage mat gjennom fotosyntesen på samme måte som andre planter, ifølge Iowa State University.

Nitrogen


De fleste planter få nitrogen fra jorda gjennom sine røtter. Kjøttetende planter tilpasset næringsfattige habitater som vulkan jord, sand, myr, myr og innsjøer og dammer med surt vann. Ofte sine miljøer ikke gi nitrogen plantene trenger, slik at de trekke det fra likene av insekter og andre skapninger, melder Botanical Society of America. Noen planter, som for eksempel pitcher planter, lagre ekstra nitrogen i sine vev for fremtidig bruk. Noen pitcher planter har to typer feller, noen lav til bakken for krypende insekter og andre feller som vokser høyere for å felle flying byttedyr, øker anleggets sjanser til å skaffe nitrogen den trenger. Insectivorous er et alternativt navn for kjøttetende planter, som insekter er de mest vanlige byttedyr. Noen pitcher planter felle frosker og selv små pattedyr.

Fosfor


Vannkjøttetende plante, Utricularia, ofte kalt bladderwort, trekker fosfor fra bittesmå vannlevende dyr. Den fine forgrening struktur av dette anlegget gir den med maksimal areal for fotosyntese i sine vannmiljøer. Sine små musling-formet feller har en søt lokke ved åpningen. Fellen opererer ved suging å trekke i små dyr som kommer nær, når trigger hårene oppdage bevegelse. Som andre kjøttetende plante, den bladderwort feller forsegle på byttet og fordøyelsesenzymer juice bryte ned likene for å absorbere fosfor. Å vokse bladderworts i et akvarium, mate dem vannlopper (Daphnia) fra en tropisk fisk butikken for å bidra til å møte deres behov. Daphnia også bidra til å holde vannet rent.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler