Hvordan bruke Japanese Garden Design for hjemmet ditt


Hvordan bruke Japanese Garden Design for hjemmet ditt

Enten du planlegger en japansk Zen hage for sin estetiske appell eller for muligheten til å bruke det som et sted for ensom meditasjon, er designprinsipper ligger i en gammel tradisjon som bruker vann, stein og levende planter for å illustrere universet i mikrokosmos. Koichi Kawana, skrive om den japanske hagen for University of California nettside, bemerker fravær av farger, bevegelse og variasjon typisk for vestlige hager, og beskriver betydningen av de naturlige elementer som inviterer stille kontemplasjon.

Bruksanvisning


Dry Rock Gardens


•  Skisser noen ideer for hagen din. Hvis du har plass, site hagen hvor elementer av resten av hagen din, eller et fjernt utsiktspunkt, kan fungere som et bakteppe. Utformingen kan være firkantet, avlang eller fri form.

•  Outline formen din Zen hage med hyssing eller farget sand, og deretter fjerne torv og nivå bakken, stamping den godt ned. Dekke området med matting ugrasbekjempelse, og sel lapper med pegging dem godt ned.

•  dekke området med sand eller grus dekorative til en dybde på minst 1 cm. Rake det glatt og nivå, men la de endelige mønstre til de andre elementene er på plass.

•  Plasser steiner enten enkeltvis eller i grupper på tre rundt i hagen. Rett steinene for å lede øyet mot et fjernt syn eller et samlingspunkt i din større hage. Rock øyene tradisjonelt symboliserer øyboer av selvet: alene-ness snarere enn ensomhet, og den rolige solitariness av meditasjon.

•  Installer eviggrønne planter på en slik måte som ikke svekker den samlede effekten av hagen. Ingenting skulle ha forrang og ingen enkelt element bør avlede fokus fra den helhetlige design; alt må være i harmoni.

•  Rake sand eller grus nøye for å danne linjer som tyder bølger, strøm eller krusninger. Vann omgir Japan og øyene, og regnes for å være et symbol på den bredt expanse av bevissthet, universet, fred og tomhet av havet.

Hager med vann


•  Følg fremgangsmåten for en tørr rock garden, men før du legger sand eller grus, grave et hull dypt nok til å romme en dam. Bruke et forhåndsdannet form, eller i linje med et ikke-biologisk nedbrytbart plastforing eller betong. Kawana tyder på at dammen bør være den mest dominerende trekk i et vann hagen; at det å være tilfelle, er det ikke nødvendig å rake grus for å symbolisere vann.

•  Plasser en life-sized statue av en kran ved siden av en dam, og arrangere store steiner langs den ene siden av vannet for å betegne en steinete kysten. Japanerne anser kranen som symbol på et langt liv, og sine elegante linjer, og passer godt med austerity av en Zen hage.

•  Bruk en liten vann-funksjonen til å gi deg lyden av rennende vann. Stein funksjoner opprettholde den naturlige element, og vannføringen kan være så mild og diskret som du vil.

Tips og advarsler


  • Bygge en vegg eller plante en hekk av busker eller trær rundt din Zen hage som skal gi en indre område av ro og atskillelse fra hverdagen. Bringe i et behagelig sete eller en benk hvor du kan sitte og tenke.
  • Bringe energien i vinden inn i hagen din med en vind klokkespill laget av bambus eller metall, tunge nok til å bevege seg sakte. Mindre, lettere vindklokker gjør kontinuerlig støy i vinden, som du kanskje ikke finner fredelig.
  • Ta deg god tid på å bygge hagen. Tenk på hvert trinn, og bruke den som en meditativ øvelse og å senke tempoet.
  • Holde hagen så ryddig som mulig. Bringe inn for mange elementer er distraherende og utligner betydningen av de omhyggelig plassert steiner og steiner.

Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler