Hovudside

Hvordan konvertere svømmebasseng til en Fish Pond

by Walther

Hvis bassenget er ikke lenger å se mye bruk, bør du vurdere å konvertere den til en fiskedam. Svømmebassenger er den ideelle størrelsen for koi. Du må eliminere områder hvor skitt kan samle, for eksempel konkrete tiltak. Du må også bruke en syre vask for å fjerne alle spor av klor og andre basseng kjemikalier, som de dreper nyttige bakterier som trengs for et sunt, balansert, selvdrevet dammen. Lag en forsiktig plan, leie en traktorgraver og komme i gang.

Bruksanvisning


En tappe bassenget. Ta bilder av din pool fra ulike steder i hagen din, ser mot huset ditt, og fra ulike fortrinn inne i huset. Oppmerksom på linjene av syne. Oppmerksom på mønstre av skyggen hele dagen også. Vurder om å skape en skygge struktur for en del av dammen.

•  Gi hele bassenget en muriatic syre vask, med mindre du har et basseng liner. Se trinn 3 for hva de skal gjøre med liner. Bruk gummihansker, vernebriller og en NIOSH-godkjent gassmaske mens du påfører muriatic syre til sidene og bunnen av bassenget. Fylle bassenget med vann og kjør pumpen i flere uker. Tømme bassenget og gjenta tre ganger.

•  Fjern basseng duken, hvis det er én. Undersøke grunnen under duken. Hvis det er noen bevis for siste liner lekkasjer, grave ut 1 til 2 meter av jord og ha det revet. Skift ut med en 6-tommers lag av stor grus, dyttes tre ganger med en reversibel trykkplate komprimator. Dekk med en seks-tommers lag av trippel-komprimert sand, fulgt av et sjikt av mindre grus og et avsluttende 12-tommers lag av sand.

•  Bestem formen, størrelsen og dybden av dammen. Du kan holde bassenget størrelse og form som de er hvis du velger. Rette sider, rektangulære eller ovale form med en skrånende bunn er fine som er, selv om du kan finne det mer estetisk tiltalende å modifisere eksisterende bassenget for å gi den et mer naturlig utseende. Bruk sandsekker for å opprette en ny innvendig form. Fylle hjørnene av bassenget med lag av grus, sand og jord for å lage blomsterbed, eller grus alene for å lage biologiske filtre. Hvis du skal lage biologiske filtre, kjøre noen elektriske ledninger, avløp linjer, luftinntak og vannuttak, deretter linje hjørnet og fylle med grus. Ikke bruk sand i biologiske filtre, som det kan angi dine pumper.

•  Bruk en traktorgraver for å avsløre veggene av bassenget, hvis du trenger å legge til avløp, pumpe utsalgssteder eller vanninntak. Bruk en mur så å skjære gjennom veggene i bassenget, installere de nødvendige avløp, vannledninger og pumper, og nøye reparere brudd.

•  Trekk dammen rutebåt på plass og form den til veggene som ønsket. Eliminere så mange rynker som mulig. Rynker samle rusk, som kan brytes ned og påvirke pH og oksygentilførsel av bassenget. Seed dammen med vann og grus fra en eksisterende biologisk balansert dam, eller legge til to eller tre offer mater fisk å få ting i gang. Fyll dammen din og kjøre den for en uke eller så mens bakteriekolonier få etablert.

•  Legg fisken en eller to om gangen når testing avslører ingen ammoniakk og ingen nitrater, venter en uke i mellom for filtrene til å justere og de ​​gunstige bakterier i dammen for å svare på den økte ammoniakkbelastningen.