Hovudside

Er Tropical Orchids epifytter?

by Walther


I naturen, tropiske orkideer vokser i jungelen, feste sine røtter til grener og trestammer som fungerer som støtter. Slik vekst er epifyttiske snarere enn parasittisk og det skiller seg fra de fleste andre blomster og terrestriske orkideer som vokser i bakken. Hvis du velger å vokse tropiske orkideer i huset eller hagen, må du etterligne disse naturlige epifyttiske forhold.

Epiphyte Fakta


I hjemmet eller hagen, den største forskjellen mellom tropiske orkideer og terrestriske orkideer er at tropiske orkideer er epiphytes som har antenne røtter. Stedet for å vokse i skitt, de vokser på greiner med sine røtter eksponert, absorberer vann fra fuktig luft rundt dem. Noen har pseudobulbs som lagrer vann. Eksempler på epifyttiske orkideer inkluderer Cattleya, Dendrobium og Phalaenopsis; noen orkideer, for eksempel Oncidium, kommer i epifyttiske og terrestriske varianter.

Tropiske Orchid Potting Materials


Fordi tropiske orkide røtter trenger mye lufting, må de chunky potting materialer som tillater god luftgjennomstrømning og etterligner materialene i deres naturlige habitat. Smarte valg inkluderer grantreet bark chips, Sphagnum mose, torvmose, perlite eller en blanding av disse. Vann en gang eller to ganger i uken for å holde materialet fuktig, men ikke vannmettet, øker luftfuktigheten for din orchid så sine røtter kan absorbere vann.

Planting Orchids som epifytter


Hvis du ønsker å nøye etterligne en tropisk orkidé naturlige epifyttiske habitat, kan du lage en jungel miljø for det. Ved hjelp av bomull streng som brytes, tett knytte orkide røtter til et tre gren i hagen din eller en hengende kork skive. Den sikreste tiden å gjøre dette på er når orkide røtter er aktivt voksende, noe som er typisk i varme månedene mellom vår og tidlig høst. I løpet av flere måneder, vil orkide røtter naturlig fester seg til treet, mens bomull streng gradvis forverres.

Opprette en epifyttiske Habitat


Enten du plante en orkidé i en pott for vinduskarmen eller på en grein i din utendørs hage, må du forsikre deg om miljøet du oppretter for tropisk plante støtter deres epifyttiske natur. Det viktigste trekk er fuktighet, noe som må forbli mellom 40 til 60 prosent. En enkel måte å øke luftfuktigheten, foruten daglig misting, er å plassere en orkidé container på et brett fylt med fuktige småstein. Andre miljønødvendigheter inkluderer ukentlig vanning, gjødsel en gang i uken til en gang i måneden og lyse, indirekte sollys.