Hovudside

Når Are Purre klar til å høste?

by Walther

Når Are Purre klar til å høste?

Purre er en nonbulbing medlem av allium, eller løk, familie. Purre ble holdt i så høyt av gamle egypterne som sverger ved en purre var det samme som å banne av gudene. Den spiselige delen av purre er den lange, hvite skaftet lagdelte bladene på bunnen av anlegget. Denne delen av anlegget varierer fra 6 til 8 inches lang, avhengig av hvor høy purre ble forvellet, eller hvitnet, etter Hilling eller grøfting av jorda rundt det. Purre har en lang vekstsesong og er ofte høstet i høst.

Planting Tid


Avhengig av variasjon, purre trenger et gjennomsnitt på 80 til 120 dager for å produsere. Purre er en kul-sesong plante og tåler lys frost. Starter frø innendørs seks til åtte uker før jorden tørker ut i løpet av våren vil gi deg et forsprang på din avling. Du kan også finne frøplanter i leiligheter eller bunter på din barnehage. De to metodene for å plante dine purre er grøfting og Hilling. Grøfting er å grave en grøft 8 til 12 inches dyp, planting frøplanter i bunnen, og som de modnes, fyll i grøften med jord for å produsere en lang, forvellet aksel. Du kan også plante purre på bakkenivå og bakke jord opp rundt skaftet som de modnes til å produsere ønsket hvithet. Space planter fire inches hverandre og rader åtte til 16 inches hverandre.

Omsorg for Dine Purre


Purre har svært grunt rotsystem og er følsomme for svingninger vann. Sørg for at jorda rundt purre er fuktet til en dybde på 18 inches en gang i uken i vekstsesongen. Purre vokser best i en sandholdig leirjord med 4 til 6 inches av organisk materiale jobbet i jorden profil før planting. Purre er tunge nitrogen matere og dra nytte av en side dressing av 10-10-10 gjødsel i sommer. Planting din purre sammen erter er en naturlig måte å tilveiebringe den dyre nitrogen som erter er nitrogenproduserende planter.

Når å høste


I motsetning til andre medlemmer av allium familie som løk og hvitløk, vil toppen av purre ikke tørke ut til å betegne modenhet. Purre er klar til å høste når stilkene har nådd minst 1 cm i diameter. Dette varierer med variasjon; noen kan høstes på 1/2 til 3/4 tommers for en økning i ømhet. Ta tak i hele anlegget og vri forsiktig for å løfte dem ut av jorda, eller bruke en graving gaffel for å hindre ripping og rive. Utryddet alle grønne blader, og kuttet av endene hvis det er en liten bulbing ved røttene. Purre er beryktet for å ha skitt mellom bladene. Skjær purren i to på langs og vaske ut all skitt mellom bladene før bruk.

Overvintring Dine Purre


Purre tåler temperaturer ned til 20 grader Fahrenheit uten store skader. Av denne grunn, i mange deler av landet noen purre er plantet senere i år for å bli overvintret for en tidlig sommer avling. Hill 12 til 18 inches av mulch rundt bunnen av dine purre før en hard frost. I løpet av våren, flytte mulch tilbake, vann godt og la purre fortsette å vokse. Denne metoden gir deg to avlinger i løpet av sesongen.