Hovudside

Hvordan Clean Sko av fotlukt

by Walther

Det er flere grunner til lukt begynner å bygge seg opp på et par sko. Sko som brukes til å drive med idrett blir bombardert med overflødig svette. Dette svette kan begynne å lukte dårlig over tid. Hvis en person har en soppinfeksjon på føttene, vil deres føtter begynne å lukte dårlig og denne lukten pinner til personens sko. Du trenger ikke å sette opp med pinlig sko lukt. Det er noen måter du kan bli kvitt det.

Bruksanvisning


•  Still dine joggesko ute i solen når du kommer hjem. Solen vil hjelpe kvitt skoene dine på noen dårlig lukt. Den friske luften vil også bidra til å kvitte seg med lukt og erstatte det med duften av utendørs.

•  Noen ganger sette joggesko ute i solen i ikke nok. Baking soda er godt kjent for sin evne til å kvitte seg med sterk lukt. Legg en fjerdedel av en kopp natron til din vask sammen med vaskemiddel. Når skoene er ferdig med å vaske, kan du sette dem utenfor og la solen tørke dem ut.

•  Legg til en kopp blekemiddel til vask din hvis du har en soppinfeksjon eller bakteriell infeksjon på føttene. Blekemiddel vil drepe eventuelle bakterier på sko som kan være årsaken til lukt. Du kan gjøre dette sammen med natron fra trinn 2. Igjen, la skoene tørke naturlig i solen.

•  Bruk deodorizing spray laget spesielt for foten luktproblemer. De selger disse på kjøpesentre samt apotek. Spray litt på sokkene og inni skoene dine hver gang du bruker dem.

Tips og advarsler


  • Holde føttene tørre ved å bruke babypudder. Dette vil eliminere mengden svette som siver inn i skoene.
  • Du kan også plassere skoene dine i en frysepose og sette dem i en fryser over natten. Kulden vil drepe eventuelle bakterier som kan være på skoene.
  • Hvis du fortsetter å ha stinkende sko, kan det være lurt å gjøre en avtale med en podiatrist, som kunne fortelle deg om det er en underliggende årsak til lukt.