Hovudside

Ideer for å bli kvitt gjødsel

by Walther

Ideer for å bli kvitt gjødsel

I gjennomsnitt en standard-avlet hest vil produsere 50 pounds av gjødsel i en 24 timers periode. Dette er relativt lite avfall sammenlignet med en moden melkeku som kan skille ut nesten 150 pounds av fecal avfall per dag. Slikt avfall produksjon later bønder lurer på hva de skal gjøre med gjødsel. Det finnes en rekke kreative bruksområder for animalsk avfall som er bra for både miljøet og gården.

Fjerne


Ganske enkelt å fjerne avfall er den raskeste måten å fjerne gjødsel fra fjøs og mye, men det er også den minst grønn metode. Noen kompostering nettsteder vil tillate deg å losse lastebillass med avfall, eller du kan leie en tjeneste for å komme til din posisjon og hale bort animalsk avfall. Pass på at hvis du har din gjødsel halt og dumpet at det blir avhendet ansvarlig. Det bør aldri bli dumpet der det kan renne av og vann gift bakken.

Sprer


Du kan spre rå husdyrgjødsel direkte på åkre, beite og hagearealer som gjødsel med en spredning maskin som du trekker bak traktoren. Rå gjødsel lukter og bør ikke være spredt over et felt som er i nærheten av et hus eller virksomhet på grunn av lukt. Dessuten er den fersk gjødsel full av kjemiske komponenter som nitrogen, som kan brenne voksende planter hvis brukt altfor tungt som gjødsel. Forskning ferske avfall gjødsel applikasjonspriser for den slags planter du gjødslings med det og spre det på riktig måte for å unngå gjødsel brenne.

Kompostering


Kompostering er det lov å aldrende gjødsel. Det reduserer den totale avfallsmengden med rundt 50 prosent, dreper potensielt skadelige patogener og parasitter som lever i gjødsel og stabiliserer næringsinnhold. Kompostering er en kompleks prosess, og er ikke det samme som å hope seg opp et fjell av gjødsel og den skal stå ubetjent i en lengre periode. Til kompost gjødsel, lage en haug minst tre meter høy. Snu bunken minst annenhver dag. Overvåke temperaturen inne i haugen. Hvis det går over 160 grader, redusere størrelsen på pelen for å redusere temperaturen for å hindre utilsiktet forbrenning. Tilsett vann etter behov for å holde midten av haugen fuktig. Fortsett komposteringsprosessen i to til tre måneder i sommer og fire til seks måneder i vinter for å skape godt aldrende kompost.

Selling


Du kan selge både fersk og kompostert husdyrgjødsel. Kompostert gjødsel vanligvis selges til en høyere pris enn fersk gjødsel, fordi det er klart for bruk og kan brukes på flere forskjellige måter og med mindre risiko. Du kan pakke kompost i poser eller skuffer til salgs eller tilby det av truckload. Mange bønder selger kompost, men det kreves at de kjøper den for å laste den fra kompostbingen og inn i en lastebil på egenhånd. Du kan selge den av pund, lass eller ved donasjon.

Drivstoff


Bruk solid tørr gjødsel som drivstoff for oppvarming eller matlaging. Når fuktighetsinnholdet i kuruker kommer under 20 prosent, kan du tenne fyr på dem uten å bruke opptenningsved. Selv om denne gjødsla ble en gang brent i en åpen ild-pit for matlaging og varme, i dag folk bruker ku chips til brann gjødsel generatorer.

Asfalt


I Ohio, er Department of Transportation arbeider med bønder for å utvikle en bio-asfalt. Dette er et tjæreliknende vei belegg laget hovedsakelig fra animalsk avfall. Det er anslått at de deltakende bønder kan tjene fem til ti prosent av det endelige salgs kostnaden av bio-asfalt ved produksjon i stor skala begynner. Testprosjektet brukt hog gjødsel for å gjøre bio-asfalt, men en utvidet prosjektet ville arbeide for å inkludere andre typer dyr avfall.