Hovudside

Best vokse lysene for Orchids

by Walther

Best vokse lysene for Orchids

Voksende orkideer er en herlig hobby, spesielt når plantene er friske og produsere frodige, vanlige blomster. Å finne den eksakte balansen av lys for å gjøre det skje er nøkkelen til spektakulære orkideer år etter år. Du trenger ikke å kjøre opp en astronomisk strømregning for å holde din orkideer lykkelig. Men du må kanskje investere i de riktige typer vokse lysene, og eksperimentere for å se hva dine spesielle arter av orkideer liker best.

Fluorescerende lys


Lysrør er økonomisk, som de legger ut to, tre eller flere ganger lys som glødepærer for samme energikostnader. Orkide amatører ofte bruker fluorescents å holde orkideer lykkelig og blomstrende. Bruk en kul hvit og en varm hvit pære sammen for å gi både blå spekteret og røde spektrum lys. Bruke litt mer og få full spektrum lysrør, som bruker enda mindre energi og varer lenger enn vanlige fluorescents, og gi et enda tilnærming av hele spektret sollys. Resultatet er lyse grønne blader og vakre, langvarige blomster fra planter som vil blomstre i år.

Gløde Lys


Gløde lyspærer er en god kilde til røde spektrum lys, men leverer ikke mye blått spektrum lys. Blått lys oppmuntrer full, grønn plantevekst, mens rød fremmer blomstring og fruiting. Ved shortchanging den blå spekteret, kan du ende opp med snau anlegg og blad vekst, noe som vil påvirke blomstring i det lange løp. Noen gløde vokse lysene hevder å være dagslysspekter, men alvorlige orkide dyrkere bruke dem i forbindelse med andre lys eller for å belyse blomstrende planter. Hvis du plasserer en orkidé plante for nær en gløde vokse lys, risikerer du å brenne blomster eller blader fordi glødelamper avgir mye varme.

Høyintensive utladningslamper


Hvis du ønsker å gjøre en alvorlig investering i din orkideer, opt for høy intensitet utslipp lamper (HID) og bli med de kommersielle dyrkere. Disse lampene kan være så mye lys du trenger øye nyanser for å jobbe med dem, men din orkideer vil elske dem. HIDs er ekstremt effektiv --- de gir dobbelt så mye lys for den samme energien som andre pærer. De krever spesielle inventar, imidlertid. Å vokse sunne orkideer, trenger du en balanse mellom de forskjellige typene. Kvikksølvdamp lys og metallhalogen lys er to typer HIDs som gir blå spektrum lys - og veldig bra vekst. Høytrykk natrium lysene er de HIDs å velge for gul-oransje lys som oppfordrer blomster. Orkideer trenger begge ender av fargespekteret i løpet av deres voksende syklusen for å vokse kraftig og blomst.

LED og halogen lys


LED-lys er en ny utvikling i vokse lys, blander rødt og blått spektrum lys i en energisparende lampe laget for å passe pent under et møte eller plante sokkel. Seriøse orkide dyrkere vurdere lysdioder for å være i et eksperimentelt stadium --- fluorescerende og HID-lykter er fortsatt bærebjelkene for disse bøndene. Utviklingen i LED er verdt å se, men det kan være for tidlig å bytte over til dem som den viktigste kilden til vokse lysene for din orkideer. Halogenlamper avgir så mye varme at de ikke er anbefalt for orkideer eller for generell bruk som vokse lysene.