Hovudside

Voksende miljø for Orchids

by Walther

Voksende miljø for Orchids

Orkideer er en mangfoldig familie av planter med mer enn 20.000 medlemmer. Disse plantene vil vokse i en rekke miljømessige forhold, noen med mer spesifikke krav enn andre. Smart valg og planlegging er nøkkelen til å vokse en sunn orkidé. Å holde den riktige balanse av temperatur, fuktighet, vann og luftstrømmen er viktig for helsen til anlegget.

Belysning


De rette lysforholdene er blant de viktigste hensyn når det vokser orkideer. De fleste innendørs orkideer vil trives med middels soleksponering, vanligvis betyr mellom fire og seks timer per dag. Sterkt lys vil fungere for noen typer orkideer, mens andre gjør best med indirekte eller filtrert lys. For dyrkere som arena € ™ t at de er å gi riktig eksponering, vil bladene vanligvis være en tidlig indikator på problemer. Hvis bladene er lang og tynn, er mer lys kreves. Hvis bladene er myk og bred, er mindre lys hensiktsmessig.

Vann


De fleste orkide planter har svært spesifikke behov for vann og vanligvis krever vanning bare en gang per uke. Cattleya, Oncidium og Dendrobium orkideer foretrekker jord å tørke ut mellom hver vanning. Phalaenopsis orkideer foretrekker å tørke ut nesten helt mellom hver vanning, og Epidendrum orkideer bør holdes fuktig, vanligvis krever hyppigere vanning. Holde riktig vann / luft balanse er avgjørende for å holde anlegget sunt. For mye vann forlater orkide åpen for sopp- eller bakterieinfeksjoner og rot råtne.

Fuktighet


Siden de fleste orkidéarter opprinnelse i tropiske områder, er jevnlig eksponering for fuktighet å foretrekke for de fleste orkideer. Foretrukket fuktighetsnivå for de fleste orkideer er mellom 60 og 80 prosent. Noen varianter vil foretrekke mer, særlig unge planter eller de som aren € ™ t etablert. Disse plantene kan kreve vanning så ofte som tre ganger per dag og ved hjelp av en luftfuktighet skuffen. Som med vanning, vil utseendet av bladene være en god indikator på den generelle helse og hvorvidt eller ikke nok fuktighet blir tilført.

Temperatur


Riktig temperaturområdet vil bidra til å holde orkideer hardfør og vokser godt. Temperatur behov vil variere sterkt avhengig av den spesifikke type orkidé. Middels temperatur grupper gjør best i været som får ingen kjøligere enn 60 grader Fahrenheit i kveld og 70 grader F i løpet av dagen. Kjølig temperatur orkideer foretrekker temperaturer som spenner mellom 50 og 55 grader F i løpet av kvelden og mellom 60 og 65 grader F i løpet av dagen. Varmt vær orkideer bør aldri utsettes for temperaturer under 45 grader F; de gjør best i temperaturer mellom 65 og 75 grader F.