Hovudside

Fordelene av Stun Gun

by Walther

En stun gun leverer en kostnad av elektrisitet til målet, invalidiser dem uten å drepe. De kommer i en rekke forskjellige varianter: noen brann elektroder koblet til ledninger på sine mål (ved hjelp av gass kostnader, mye som en BB pistol eller luft rifle gjør), mens andre krever at du berører tuppen av stun gun til målet i For å jobbe. De inneholder en rekke fordeler fremfor andre former for selvforsvar, noe som bidrar til å forklare sin popularitet.

Sikkerhet


Fordi de er ikke-dødelige, elektrosjokkvåpen pleier å være mye tryggere enn andre former for våpen. De forårsaker ingen permanent skade på hjernen, og det er svært få langsiktige nevrologiske effekter. De fleste våpen har en spenning langt under dødelige nivåer (2 til 3 milliampere i de fleste tilfeller --- en liten prosentandel av en amp er nødvendig for å drepe noen). Det betyr at eventuelle utilsiktede ofre vil komme hvis de tilfeldigvis treffer med en stun gun. Et stort antall av elektrosjokkvåpen har også sikringer og av / på brytere, la brukeren bestemme når aktiv dem.

Utility


Når de har blitt belastet, kan overvelde våpen brukes flere ganger før de må lades opp igjen. I motsetning til pepperspray --- som må være rettet mot ansiktet eller øynene --- en stun gun vil fungere på en hvilken som helst del av kroppen. De fleste elektrosjokkvåpen jobbe med standard alkaliske batterier eller litiumbatterier, noe som gjør utskifting anklagene svært enkle å finne, mens andre bruker lading kits som lar deg plugge dem inn i veggen. Elektrosjokkvåpen kan passe inn i en veske eller jakkelommen svært enkelt (slik at du kan bære dem hvor som helst du ønsker), og mens skytevåpen krever praksis og opplæring for å bruke trygt, elektrosjokkvåpen krever mye mindre tid for å mestre.

Effektiviteten


De fleste overvelde våpen er svært effektive når incapacitating en angriper: effekten avhenger pistolens spenning og hvor lenge du holder det til angriperen. Lav spenning elektrosjokkvåpen bære ca 100.000 volt, mens high end modeller kan bære 1 million volt eller mer. Holde en stun gun mot en angriper i flere sekunder skaper et tap av balanse og en manglende evne til å kontrollere muskelspasmer som tang opp og ned angriperens kropp. Denne tilstanden varer i opp til 15 minutter: god tid til å påvirke en flukt og ringe myndighetene. Selv kortvarig kontakt (1 sekund eller mindre) med en stun gun er tilstrekkelig til å forårsake forvirring og misforståelser i en overfallsmann. Noen overvelde våpen vil også sjokkere dem for å prøve å forstå den andre enden av håndtaket, noe som gjør det vanskeligere å avvæpne noen som utøver den.