Hovudside

Hvordan Plant Avocado frø som en potteplante

by Walther

Hvordan Plant Avocado frø som en potteplante

Avocado planter stammer i Sør-Amerika og ble først rapportert dyrket av indianerne. Frukten av Avokado planten inneholder hjerte-sunt fett, som brukes som en smør erstatning. Avokado inneholder også mer kalium enn bananer. Disse tropiske planter er faktisk store, eviggrønne trær som tar 20 år å produsere frukt. På grunn av sin modne høyde, kan avokado frø må startes hvert par årene for å holde som potteplanter. Bruke de nye spirene å erstatte avocado planter som vokser for stor til å holde seg innendørs.

Bruksanvisning


•  Vask en 6- til 10-tommers diameter anlegget potten med såpevann. Skyll beholderen med en del blekemiddel blandet med ni deler vann. Bore fire dreneringshull i bunnen av beholderen med en elektrisk drill hvis det ikke er noen dreneringshull.

•  Fyll anlegget potten med en god kvalitet kommersielle plantejord. Bland i 1 ss. av 10-10-10 slow-release gjødsel for å gi utviklingspotteplante en kilde til næringsstoffer.

•  Skjær av tuppen av frø med en skarp kniv. Ikke ta mer enn 1/2 tommers av frøet belegg. Dette hjelper frøet spire raskere og frøplante bryte gjennom seedet belegg enklere.

•  Grav et lite hull i midten av anlegget potten med en skje. Plasser avocado pit i hullet med punktet side opp og justere nivået slik at toppen tommer er fortsatt over jorda. Firmaet jorda rundt avocado frø for å holde den på plass.

•  Dryss frøet med vann til vannet begynner å dryppe fra bunnen. Plassere anlegget potten på en dryppskålen. Plasser beholderen i et område med sterkt lys og varme romtemperaturer. Frøet vil spire i et par uker. Hvis frøet ikke spirer ikke innen to måneder deretter fjerne det og plante en ny.

Tips og advarsler


  • Kutt avokado stammen tilbake til 4 inches når det vokser 6 til 8 inches høy. Dette vil oppmuntre forgrening ved å danne to grener på stammen. Knip tipsene tilbake når en gren vokser til seks inches lang inntil Avokado planten er buskete.
  • Ikke la jorda tørke ut mens vokser avocado pit. Tørre forhold stoppe spiring prosessen og altfor våt jord fører til at frø å begynne å råtne.