Hovudside

Hvordan Plant grønnsaker i Humboldt County, California

by Walther

Hvordan Plant grønnsaker i Humboldt County, California

Humboldt County, sitter California langs kysten i Nord-California. Ifølge Humboldt County nettside, området fryser ofte i løpet av vinteren og har moderate temperaturer i løpet av resten av året. Den delen av Humboldt nærmest kysten har mer konsekvent temperaturer, og den mest innlandet del har større temperaturendringer, med kjøligere vintre og varmere somre. Derfor bør gartnere i Humboldt County huske på at de fleste grønnsaker ikke vil overleve kalde innlandsvintertemperaturer i området og bør planlegge for våren planting.

Bruksanvisning


•  Velg en solrik hage plass. The National Gardening Association forklarer at grønnsaker trenger vanligvis minst seks timer med sol per dag. Selv hager både i innlandet og langs kysten dra nytte av en solrik beliggenhet, er solrik plass mer avgjørende for hager nærmere kysten, hvor tåke noen ganger blokkerer solen. Gartnere langs Humboldt kysten bør også prøve å finne områder der busker eller bygninger blokkere noen av de sterke vindene som ofte oppstår langs kysten.

•  Bruk en 2-tommers lag av kompost på toppen av jord, som anbefalt av National Gardening Association. Kompost legger verdifulle næringsstoffer til jorda og også forbedrer dens tekstur. Det hjelper sandkyst jordsmonn i Humboldt fylke beholde mer fuktighet slik at plantene ikke tørker ut så raskt.

•  Bland kompost i jorden med en rorkult eller hage gaffel. Til jorden til en dybde på 8 til 10 inches. Tilling hjelper gi drenering og lufting for planterøttene.

•  Plant vegetabilsk forrett planter på samme dybde som de kommer i sine start potter. Plant grønnsaksfrø på dypet anbefalt av emballasjen. De fleste varianter av grønnsaker vil vokse best i Humboldt County, California når gartnere plante dem på våren etter siste frost, inkludert tomater, bønner og aubergine. Grønnsaker som kan håndtere tidlig planting før den siste frost inkluderer rødbeter, poteter, arugula og salat. Kystnære områder ikke får så varmt om sommeren som innlandet. Derfor bør gartnere langs Humboldt kysten velge noen kule-vær grønnsaker, som rosenkål, brokkoli, erter og blomkål. Gartnere svært nær Humboldt kysten bør unngå vekster som trenger mye varme for å modnes, som mais, paprika og squash. Inland gartnere bør lagre kult-været grønnsaker for tidlig på våren eller tidlig høst i stedet for sommeren.

•  Vann plantene og frøene lett etter planting for å hjelpe dem å slå seg ned i jorda og for å gi fuktighet for dem å vokse. Innlandet av Humboldt fylke har ofte svært varme somre med lite nedbør, hvor grønnsaker hager vil kreve mye vanning. Kyst hager krever litt vanning, men ikke så mye, siden deres sommertemperaturer bli kjøligere og luften er mer fuktig.

Tips og advarsler


  • Gartnere med dårlig jord drenering, mer vanlig i innlandet enn langs kysten, eller som ønsker å begynne å plante så tidlig som mulig på våren, bør vurdere hevet hage senger, som anbefalt av National Gardening Association. Gartnere med ryggproblemer også som hevet senger fordi de krever mindre bøyd over når omsorg for grønnsaker. Hevet-sengs jord temperaturer varme opp tidligere på våren enn bakkejordtemperaturer og deres jord tørker ut raskere.