Hovudside

To-Prong Versus tre-spiss Dryer Adaptere

by Walther

To-Prong Versus tre-spiss Dryer Adaptere

Den dag i to-spiss stikkontakt er raskt forsvinnende, med moderne hjem nå kablet med tre-spiss og noen ganger fire-spiss uttak for heavy-draw apparater som vaskemaskin og tørketrommel. Den primære forskjellen mellom to- og tre-spiss utsalgssteder, i tillegg til fysisk utseende, er at tre-spiss stikkontakt drastisk reduserer potensialet for deg å motta et elektrisk støt hvis noe går galt. Den gjør dette gjennom inkludering av en nøytral ledning som går tilbake til den elektriske boksen og fungerer som en bakken. Den nå mandat fire-spiss stikkontakt går enda lenger i å øke sikkerheten.

Design


Uttak er designet for å levere strøm til punkter i hele huset, vanligvis nås fra en vegg plug-in, for bruk etter behov. I USA, uttak kjøres på 120 volt, og utmerker seg ved to vertikale slisser, en litt lengre enn den andre, og, i tilfelle av tre-spiss uttak, et tredje hull som gir et nøytralt for systemet. En fire-spiss stikkontakt inneholder to varme ledninger, en nøytral ledning, og en jordledning som snur tørketrommelen kontakt med gulvet i en ekstra kilde til beskyttelse mot elektriske støt. Selv tørketromler har tradisjonelt vært en tung-draw apparatet som er avhengig av 240 volt for å kjøre riktig, det tok en stund å fange på behovet for bedre sikkerhet funksjoner enn en to- eller tre-spiss stikkontakt kan gi.

Elektrisk Draw


En jordet system, for eksempel en tre-spiss stikkontakt, og tilbyr en mye høyere beskyttelsesnivå enn to-spiss uttak mot utilsiktet elektrosjokk mens du bruker tørketrommelen. De fleste av disse typer apparater har mye metall i dem, som driver bortkommen elektrisitet ganske godt. Den høye elektriske trekning av tørketromler, og potensialet for utilsiktet elektrosjokk, var drivkraften bak framveksten av en fjerde ledning innen utløpet. Problemet med tre utstikkerne er at systemet ikke er virkelig jordet. Selv om det er en forbedring på to spiss, linke tilbake til hovedkretsen ikke gjør mye bra hvis en ledning løsner. Ved å legge til en fjerde spiss, oppnår systemet en annen grad av beskyttelse med en sann forankring i tillegg til den nøytrale ledningen.

To-Prong Outlets


Selv om moderne byggeforskrifter har adoptert tre-spiss utsalgssteder, og noen ganger fire, som de facto bygge standard, to-spiss uttak kan fortsatt bli funnet i mange eldre boliger. Du bør ikke automatisk anta at de er farlig utrygt å bruke. Low-draw apparater som lamper, TV og vekkerklokker vil fungere helt greit, og i de fleste tilfeller ikke tilby en utilbørlig fare for sjokk. Når det kommer til kraftige elektriske apparater som en tørketrommel, skjønt, det er en annen historie.

Betraktninger


Som nevnt, kan du ReWire en tørketrommel ledningen så det vil plugge inn i en to-spiss stikkontakt, men ved å gjøre det, deaktiverer du en viktig sikkerhetsfunksjon. Den vanligste måten en to-spiss stikkontakt kan forårsake problemer er når en ledning løsner inni den. Stedet for å renne tilbake til sikringsboksen og snubler en breaker, fortsetter bortkommen elektrisitet uhemmet inn i tørketrommel, elektrifisere hele apparatet. Den vil fortsette å operere, men den neste personen til å ta på den, er sannsynlig å ha en sjokkerende opplevelse.