Hovudside

Beste Planter for Patio Hage Pots i Wisconsin

by Walther

Beste Planter for Patio Hage Pots i Wisconsin

Container hagearbeid er en ideell form av å legge til farge og tekstur til landskapet, spesielt i nordlige voksende soner, for eksempel US Department of Agriculture soner 2 til 4, som omfatter Wisconsin. Som de fleste nordlige Midtvesten stater, har Wisconsin en hard, langvarig vintersesongen og en varmere sommer. Raske værforandringer kan forekomme i løpet av våren og høsten, og fordelen med containere er at mange av dem kan bli flyttet til varmere steder, som for eksempel garasjer eller dekket verandaer, i løpet av de kalde perioder. I soner med ekstremvær svingninger, de beste plantene for patio hage potter er ettårige, grønnsaker og stauder som er dyrket som ettårige eller flyttes innendørs for å være beskyttet for vintermånedene.

Ettårige


Ettårige er de blomstene som fullfører vekstsyklusen i en vekstsesong. De blomstrer rikelig, trives i rik, godt drenerende, kvalitet potting jord og svare på generelle og høy nitrogengjødsel med gode resultater. Den umiddelbare kostnaden er lav - bare rundt en dollar for en pakke med frø eller et par dollar for en multicelle pakke med frøplanter - men levetidskostnadene ved å bruke stauder i hagen kan bli dyrt med mindre du samler og dyrke dine egne frø. Kjøpe stauder som passer best til din sol tilgjengelighet og vurdere å starte frø innendørs i et solfylt vindu om pakken informasjon tyder på det. Noen langvarige populære årlige plante valgene inkluderer petunia varianter, inkludert "Wave" og "Supertunias," begge glupske bloomers, fuchsia, stemorsblomster, Snapdragon, ringblomster, geranier, kosmos, bratsjer og mange flere. Besøk din lokale full service hagesenter tidlig på våren for det beste utvalget riktig for ditt område i Wisconsin.

Mens noen stauder, som bratsj, stemorsblomst, Snapdragon, Johnny-hopp-ups og søt alyssum, tåler kjøligere netter og enda en og annen frost, de fleste andre årbøker kan ikke. Flytt beholdere inn i garasjen eller dekk til med et teppe på netter hvor frost eller temperaturer under 45 grader er meldt å skje.

Grønnsaker


Containere gjør det enkelt for alle å vokse friske grønnsaker. Besøk din lokale samarbeidsvillig forlengelse kontor eller full-service hagesenter for råd om når du skal starte din container grønnsakshagen spesifikke for ditt område. Bland en kvalitet potting jord med like deler kompost i stedet for gjødsling for sunnere, økologiske alternativer. Vurdere planting kulere-sesongen grønnsaker, som salat, rødbeter, gulrøtter og brokkoli, i slutten av våren og erstatte dem med varmere-sesongen valg, for eksempel tomat, paprika og agurk, når de er høstet.

Igjen, beskytte selv kjøle-sesongen grønnsaker med et teppe eller ved å flytte inn i verneområder på muligheten for tung frost eller kaldere vær. Unngå å flytte planter innendørs til oppvarmede områder, som temperaturen sjokk kan være skadelig.

Stauder og løker


Mens stauder er best egnet for dyrking i bakken, det er ingen skade i å vokse en favoritt i en container. Stauder som ikke er hardfør til de ekstreme soner i Wisconsin kan fortsatt dyrkes som en årlig eller kan være i stand til å overvintre i en mild innstilling, for eksempel en oppvarmet garasje eller kjeller, hvis holdt vannet midlertidig. Selv stauder innfødte til Wisconsin vil trolig ikke overleve en vinter i en beholder med mindre skritt er tatt for å beskytte delikat rotsystem i å fryse, inkludert transplantere anlegget til bakken på sensommeren og bioklipp godt eller innpakning beholderen i beskyttende materialer og, igjen , bioklipp godt. Noen stauder som er bra for containere er Shasta tusenfryd, purpursolhatt, asters, mødre, roser og bregner.

Sommer og vårløker som tulipan, påskelilje, Caladium, gladiola og iris, er gode valg for containere og kan bli gravd opp og lagres på et kjølig og tørt sted for vinteren.