Hovudside

Hvordan Grow Tykkere Dieffenbachia stilker

by Walther

Hvordan Grow Tykkere Dieffenbachia stilker

Dieffenbachia planter er verdsatt for sine prangende, spraglete blader. Disse tropiske planter har brede blader som vokser på tykke stilker. Bladene er mønstret med sprut av kremhvit, gul og mørk og lys grønn. Native til tropisk Sør-Amerika, plantene er attraktive, men de er også ønskelig for deres evne til å trives i dårlige lysforhold. Av disse grunner, de er vanligvis dyrkes innendørs som potteplanter. Selv kjent for å være hardfør, kan de lider av miljøproblemer som forårsaker tynn, spinkel vekst.

Bruksanvisning


•  Plasser anlegget i direkte sollys om vinteren, og lyse, men indirekte sollys resten av året. Selv Dieffenbachia planter vil vokse i dårlige lysforhold, vil mangel på nok sollys forårsake stilkene å vokse tynn, ifølge North Dakota State Extension nettside.

•  Hold temperaturen jevn. Disse plantene vokser best i kontinuerlig, mild varme. Temperaturer mellom 60 og 75 grader F er best. Dramatiske temperaturendringer kan skade anlegget og påvirke sin vekst.

•  Vann sparsomt. La jorda tørr å ta ned til omtrent en tomme under overflaten, men ikke la det tørke helt ut. Altfor våt jord vil føre til rot eller stamme råte. Dersom stilkene er tynne og også soggy eller brun, vil anlegget trolig ikke overleve og skal kastes.

•  Skjær den tilbake. Det er normalt for modne Dieffenbachia planter til å være høy og tynn, ifølge University of Arkansas Cooperative Extension Service hjemmeside. Dessverre har de fleste hjem gartnere ikke finne at utseendet til å være så attraktiv som tykkere, bushier planter. Kutte stammen tilbake til ca 4 inches høy vil oppmuntre nye blader for å utvikle seg fra basen. Du kan gjøre dette med alle stilkene, eller med bare noen av dem.

Tips og advarsler


  • Dieffenbachia planter inneholder giftig saft. Faktisk blir de ofte kalt "dumbcane" fordi sevjen vil nummen munnen hvis de spises. Håndtere anlegget med forsiktighet, spesielt hvis du er å kutte tilbake stilkene, og holde den vekk fra kjæledyr og barn.