Hovudside

Deler for å bygge en Wave Pool

by Walther

Deler for å bygge en Wave Pool

Bølge bassenger er en topp attraksjon på mange vannparker, noe som gir svømmere en sjanse til å oppleve kraftige bølger uten å reise til stranden. Bølge bassenger stole på noen grunnleggende prinsipper for å generere en rekke typer bølger for rekreasjon eller konkurrerende surfing hendelser.

Kompressor


Heavy duty luftkompressorer er i sentrum av de fleste kommersielle bølgebasseng. Disse kompressorer bruke en stor tank for å holde luften som mates inn gjennom en pumpe, som kan bli begravd under bølgebasseng. Trekke luft fra omgivelsene, lagrer at kompressoren luft under høyt trykk før det er nødvendig for å danne bølger.

Blåsere


En bølge basseng luftkompressor er festet til en rekke blåsere. Disse blåsere peker mot bassenget og er i stand til å slippe trykkluft fra innsiden av kompressor med stor nøyaktighet.

Chambers


Luft fra viftene går inn i en serie av kamre, som er plassert ved bølgegenererende ende av bølgebasseng. Hvert kammer fylles med vann og sitter foran en enkelt vifte.

Ventiler


Bølgebasseng kamre bruke en rekke ventiler for å åpne og lukke som trengs for å generere ulike typer bølger. For eksempel, hvis alle ventilene er åpne, fyller hvert kammer med luft, og tvinger vannet utover for å skape et bredt bølge. Hvis imidlertid de fleste av ventilene er stengt, den samme mengde av lufttrykket kan leveres til et kammer, og skaper en enkelt bølge med større intensitet.

Pool Basin


Bølgene reise utover gjennom en pool-bassenget, som er mye som et vanlig svømmebasseng. Bølgebasseng bassenger bruke en pumpe og filter for å holde vannet rent og stadig sirkulerer, og dermed hindre opphoping av alger; kjemikalier er også lagt til vannet for å bekjempe bakterier. Bølgebasseng bassenget bruker en tung plast liner for å holde vann lekker ut og kan omfatte en takrenne for å fange vannet som flommer over kanten av bassenget for å samle det for resirkulering.

Datamaskiner


Driften av et bølgebasseng blir styrt av en datamaskin som overvåker trykket av luften i kompressoren, åpner og lukker kammerventiler, og kan også overvåke vanntemperaturen og kjemiske nivåer. En menneskelig operatør kan endre type bølger eller starte og stoppe bølgegeneratoren ved hjelp av kontroller.