Hovudside

Hva Renser Rust off Tile?

by Walther

Hva Renser Rust off Tile?

På et flisegulv, rustflekker oppstår når jern ruster. Selv om du kanskje føler forferdet over å finne rust på flis, er det ingen grunn til panikk. Flere husholdning og kommersielle produkter kan hjelpe deg å gjøre de rødbrune flekker forsvinner. En god tommelfingerregel for rust fjerning prosjekt er å starte med det mest naturlige, minst giftige metode og jobbe deg opp til strengere kommersielle rensemidler.

Skuremidler


Skuremidler som skurepulver kan ofte fjerne rust flekker fra flis. Den amerikanske General Services Administration, eller GSA, foreslår å bruke en slipende rengjøringsmiddel som inneholder trinatriumfosfat, eller TSP, for best resultat. Påfør rengjøringsmiddel til den rustne sted med en fuktig, myk klut. Kraftig gni din flis til rust flekken kommer opp. Skyll grundig med rent vann og tørk av flis med en tørr klut. Bruke slipende eller sure rengjøringsmidler kan skade mer delikate fliser utførelser som marmor.

Commercial Pumice Bar


GSA anbefaler å bruke en kommersiell pimpstein bar for å fjerne rust flekker fra keramiske fliser. Pimpstein barer er laget av vulkansk stein og har en mildt slipende tekstur. Keramiske er sterkere enn pimpstein, men så dette flekkfjerning metoden bør ikke klø dine fliser. Bare fukte ned pimpstein bar og gni den over rustflekk. Skyll flekken med vann og tørk med en ren fille. Gjenta disse trinnene etter behov.

Hvit eddik


Hjemmelaget sure rensemidler kan bidra til å fjerne rust fra flis. Hvit eddik inneholder ca 5 prosent av syre og fjerner rust flekker. Bland like deler av hvit eddik og salt for å lage en lime. Påfør lim til rust flekken og la det tørke grundig. Fjerne lim med en fuktig klut og tørk fliser tørr.

Sitronsaft


Det høye nivået av sitronsyre funnet i sitronsaft gjør det til et godt valg for rengjøring rust av av gulvfliser. GSA foreslår å behandle vedvarende rust flekker med en blanding av like deler sitronsaft og boraks. Påfør lim til rust flekken og la det tørke helt. Fjerne lim med en myk klut og rent, varmt vann. Gjenta disse trinnene, hvis det er nødvendig.

Kommersielle produkter


Kommersielle produkter som inneholder spesielt formulert rust fjerne kjemikalier kan være det eneste alternativet for rengjøring sta rust flekker fra flis. Mange av rust fjerning produkter inneholder oksalsyre eller triklor-melanine, både effektive forbindelser på sett flekker. Følg alltid instruksjonene på produktets etikett for de beste resultatene.

Betraktninger


Ren rust off av flis så snart som mulig. Jo lengre rust penetrerer flis overflaten, jo vanskeligere vil det være for deg å fjerne flekken. Ta sikkerhetsforanstaltninger når du følger noen rust fjerning prosedyre. Åpne vinduer og sette opp en vifte for å fremme tilstrekkelig ventilasjon. Bruk alltid vernehansker når du arbeider med sterke kjemikalier. Aldri blande kommersielle rensemidler fordi visse kombinasjoner kan produsere giftige gasser.