Hovudside

Hvordan Plant Jalapenos fra frø

by Walther

Hvordan Plant Jalapenos fra frø

Jalapeno Peppers er blant de mest kjente av chilipepper. Historisk brukt i meksikansk mat, jalapenos nå legge varme og smak til mange andre matvarer. De ørsmå frø av jalapeno peppers spire lett når plantet i god jord og omsorg riktig. Jalapenos har en relativt lang vekst tid fra frø til høsting, så starter frø innendørs ca åtte uker før den siste frost vil gi pepper planter et forsprang. Når plantene nå en god størrelse, hjelper det å plassere dem utenfor for en tid til å forberede dem for eventuell planting i hagen din.

Bruksanvisning


•  Fyll cellene i frø brett med en god frø-starter mix til innenfor en tomme av den øverste kanten av hver celle. Plasser tre eller fire frø på toppen av jorda og dekke dem med ca 1/2 tomme av frø starter.

•  Vann hver celle i frøet skuffen slik at jorden er fuktig, men ikke våt. Plasser i frøet skuffen i en forseglet, stor zip-top plastpose.

•  Plasser frø skuffen inne i et varmt område med mye lys unna direkte sollys. Tillate frøene til å spire og vokse de neste to til fire uker. Hvis fuktighet bygger opp, åpne posen og la noe av fuktigheten fordampe.

•  Fjern frø skuffen fra plastposen når spirene begynner å spire. Når spirene er ca 1 cm høy, tynn dem til ett anlegg per celle. Fortsett å vanne plantene, etter behov.

•  Transplant pepper planter til 4-tommers vokse ut potter fylte potting jord når pepper plantene nå ca 4 inches høy. Vanne pepper planter i og plassere dem i en varm og godt opplyst område unna direkte sollys.

•  Plasser potter utenfor etter siste fare for frost går om våren for å herde av pepper planter for planting i hagen.

•  Klargjør hagen for planting ved å løsne jorda med en spade. Hvis det er nødvendig, legger godt kompostert organisk materiale eller en god 10-10-10 gjødsel for å berike jorda. Form hevet senger til hjelp i drenering, som pepper planter ikke tolerere våte forhold godt.

•  Grav et hull i raden for hver plante som er omtrent samme dybde som roten ballen av anlegget. Still de transplanterte pepper planter 18 til 24 inches hverandre. Fylle hullet med gravemasser og tamp jorda godt ned for å støtte anlegget. Vanne pepper planter slik at jorden er fuktig, men ikke våt.

Tips og advarsler


  • For å varme jorda mer effektivt, dekke opphøyde bed med svart plastfolie. Skjær et hull i folien for å plante hver pepper plante.
  • Jalapeno pepper frø inneholder paprika olje som er et sterkt irriterende på øyne og slimhinner.