Hovudside

Hvordan å høste Saffron

by Walther

Høste safran fra de delikate, trådliknende arr av safran krokus (Crocus sativus). Kreve 4000 blomster for å produsere ett gram, er dette krydderet en kostbar delikatesse som brukes for sin unike farge og smak i ris og Middelhavet og Øst-retter. Det er imidlertid bare 10 til 20 tråder som vanligvis brukes i familiestore oppskrifter, og du kan produsere nok for ditt kjøkken i ditt hjem blomsterbed eller planter hage.

Bruksanvisning


•  Skjær helt åpne blomstrer fra safran krokus anlegget på formiddagen på en solrik dag. Bære blomster inne og begynne innhøstingen, en blomst av gangen.

•  Fjern forsiktig de tre rød-oransje arr fra midten av hver blomst. Små, skarpe broderi saks gjør det enkelt å avklipt arr på sin base uten å knuse dem. Bruk bare de rød-oransje deler av blomsten.

•  Spre høstet arr i et enkelt lag på en ren, tørr plate. Plasser plate i en varm, tørr flekk og lar arr å tørke i flere dager eller inntil de ser ut som tvunnede tråder.

•  Brett en 3-tommers med 3-tommers kvadratet av aluminiumsfolie i halvparten. Lagre dine dehydrerte safrantråder inne i folden, vekk fra direkte sollys. Plasser folie, med strengene på innsiden, inn i en lufttett krukke eller beholder og oppbevar dem for bruk i dine favorittoppskrifter.

Tips og advarsler


  • Bruk en dehydrator innstilt på laveste varme innstillingen for å tørke større avlinger av safran. Hvis du ikke eier en dehydrator, forhøyet en skjerm på murstein eller blokker av tre kan også brukes til å tørke større mengder safran.
  • Leslie Land, hjem og hage skribent for The New York Times, advarer, "kataloger som liste fall-blomstringen sant krokus som C. sativus også listen colchicums, lignende planter med lignende vaner som ofte kalles høst krokus Colchicums er giftige,. Du bør ikke plante dem hvor de kan forveksles med noe deilig. "