Hovudside

Hvordan identifisere Pine & grantrær

by Walther

Hvordan identifisere Pine & grantrær

Bartrær er vanlige severdighetene i løpet av vinteren - særlig som dekorativ ferie trær - men det er vanskelig å se forskjell på en furu og en edelgran. Selv når du finne det ut, er det flere typer av furutrær for å vurdere. Enten du er en spirende tre ekspert eller bare ønsker å imponere dine venner med hvor godt du kjenner dine evergreens, skille mellom furu og gran er en spesiell ferdighet som du kan bruke hver vinter.

Bruksanvisning


•  Sjekk for nål klynger. Dette er den enkleste måten å fortelle forskjellen mellom en edelgran og furu. Nålene i en edelgran er individuelt festet til grenen, mens nålene i en furu er festet i grupper på to, tre eller fem, avhengig av typen av furu.

•  Se nøye på nålen klynger å fortelle forskjellen mellom vanlige furutrær. To-nål klynger indikerer en rød furu, tre indikere en gul furu og fem indikere en hvit furu, ifølge Iowa State University Extension artikkel "Pine, Fir eller Spruce Tree?"

•  Mål lengden av de enkelte nåler på tre-nål klynger. Korte nåler (færre enn 5 inches lang) passer som kjennetegner en Knobcone furu, mens lengre nåler kan tyde på en grå furu eller meksikansk furu gråt.

•  Se etter kongler. Furutrær gi kongler navnene deres, men grantrær har også kjegler som er lett forveksles med kongler. Sanne furutrær har kjegler som føles tykk og stiv. I mellomtiden, grantrær har oppreist kjegler, og i høst, kaster de sine skalaer, slik at bare den oppreist stengler.

•  Studer bark. Denne delen er vanskelig, som både furutrær og grantrær har glatt bark, i hvert fall i sine infancies. Uansett hva deres alder, grantrær har slank bark, men eldre graner begynne å vise linjer og tegninger. I mellomtiden, furutrær har glatt bark når de er unge, men når de blir eldre, blir deres bark rød-brun og flak, mesteparten av tiden.

•  Skille mellom bark stiler på en aldrende furu. Hvite pines ofte opprettholde sin glatt bark som de blir eldre, men andre typer furutrær begynner å flasse og bli rød-brun. Skotsk pines i særdeleshet har nesten oransje bark som skreller som de gamle.

Tips og advarsler


  • Vær forsiktig så du ikke forveksle et grantre for en edelgran. Grantrær har skarpe, firkantede nåler, mens grantrær har myke, flate nåler. Grantrær har også glatt bark på sine grener, i kontrast med grov grantre bark.