Hovudside

Hvordan mulch rundt tomatplanter

by Walther

Tomater tilbyr en stor payback til bakgården gartner. Med litt forsiktighet, kan man plante levere mange saftige tomater som er langt mer smaksrik enn gjennomsnittet supermarked variasjon. Bioklipp tomater kan gjøre jobben enda enklere. Brukt riktig, kan mulch å opprettholde optimal jordtemperatur, holde på fuktigheten, kontroll ugress, holder frukt ren og forebygge sykdom. Disse fordelene ofte legger opp til bedre avlinger og større, høyere kvalitet på frukten.

Bruksanvisning


•  Bestem deg for hvilken type mulch å bruke. Det er mange tomat mulch alternativer. Hver har fordeler og noen ganger ulemper. For eksempel, mange bruker høyet fordi det er billig og lett å bruke, men det kan introdusere ugress. Noen mennesker bruker lagdelte ark med avis trykket med organisk blekk. Dette gjør en fin jobb med å kontrollere ugress, men det er ikke veldig visuelt tiltalende og det kan blåse bort. Gartnere også bruke svart plast. Dette varmer jord og kontroller ugress men gjør vanning vanskeligere. Andre muligheter er gress utklipp, halm, barnåler, bark og flis.

•  Tid din bioklipp. En av de viktigste målene for bioklipp er å beholde den varme jordtemperatur tomater kjærlighet. Ikke mulch tomater for tidlig i vekstsesongen, eller vil du bli isolerende jorda før den har en sjanse til å varme opp.

•  Påfør gjødsel, hvis det er nødvendig. Dette er en god ide hvis du mulching med flis, bark eller andre trebaserte materialer. Ettersom disse produkter brytes ned, kan dekomponeringen prosessen midlertidig redusere nitrogen tilgjengelig for planter. For grønnsakshage, er godt kompostert gjødsel ofte det beste valget for gjødsel.

•  Påfør mulch til tomater. Ved hjelp av hendene eller en hage gaffel, spre mulch ett femtinitti føtter rundt bunnen av anlegget eller mellom planter. For de fleste mulches, lag materialet 2 til 4 inches dyp. Unngå å pakke mulch direkte på stammen av anlegget. I stedet la en tomme eller to av "pusterom".

•  Overvåk mulch. I vekstsesongen, sjekk mulch å sørge for at det er fortsatt på plass. Legg til flere lag etter behov. De fleste mulches vil tillate noen luker til å trenge, så se etter disse og trekke dem etter behov.

Tips og advarsler


  • Hvis du bruker avis, dekker den med et tynt lag jord. Dette skjuler det og holder det fra å blåse bort.
  • Unngå svart plast i svært varme klima. Fjern plast før varmt vær setter inn eller varmen den genererer kan skade røttene av tomater.