Hovudside

Hvordan ta vare på store dammer

by Walther

Hvordan ta vare på store dammer

Omsorg for en stor dam er ikke så forskjellig fra omsorg for en liten dam, med unntak av at du vil trenge mer av de samme materialene, inkludert en ny boble maskin, for å sikre at din dam forblir ren og dine dam planter og fisk har nok oksygen. Store dammer kan heller ikke fryse i vintermånedene, avhengig av plasseringen. Selv om de kan ta mer tid og penger til å ta vare på enn små dammer, store dammer lage en slående visuelt inntrykk i ethvert landskap.

Bruksanvisning


Hvordan ta vare på store dammer


•  Fjern klor fra vannet. De fleste kommunale vannforsyninger inneholder klor, men klor er ikke bra for fisk eller planter. Før du setter planter eller fisk i vannet, slipp en dechlorinating tablett i det og la det sitte en dag eller to.

•  Legg planter til dammen. Planter gi skygge og bruk oksygen, noe som begrenser sollys og oksygen er nødvendig for algene til å vokse. De er naturlige filtre. To planter som fungerer godt i dammer i alle klimaer er sjø salat og vann hyasinter. Begge anleggene flyte på overflaten av vannet og vil formere seg raskt, så start med bare tre eller fire og se hvor godt de utfører på å kutte ned algevekst. I tillegg plante noen lotusplanter langs kanten av dammen eller i neddykket potter. Vannliljer fungere godt også i neddykket potter eller langs kanten av en dam.

•  Sett noen fisk i dammen. Store dammer trenger mye rengjøring, og fisk er naturlige rengjøringsmidler. Også fisk er herlig å se på og slapper av i tillegg. I tillegg, fisk spiser alger og insekter, så du slipper å mate dem og de vil holde algevekst til et minimum og vannet klart.

•  Legg til bobler til dammen for å skape oksygen for fisken. Du kan legge til bobler ved å installere en foss funksjon eller en boblende maskin, som er tilgjengelig på ethvert dyrebutikken.

•  Bli kvitt myggen ved å legge Bacillus thurengensis (BT) til stor dam ved starten av sommeren. Den kommer i flytende form, og gjør ikke vondt planter eller fisk, men vil drepe eventuelle mygg og deres egg.

•  Opprettholde riktig pH. Du må teste vannet av og til (en gang per måned), med en pH testing stripe for å sørge for at pH-nivået er for høyt eller lavt. pH som er for lav (under 7,0) kan drepe fisken. Prøv å holde den på 7,0 eller litt høyere. Du kan legge til enzymer for å balansere ut vannets pH. Testing kits (noen inneholder de riktige enzymene allerede) er tilgjengelig på noen lokale Oppussing butikker eller hagesentrene.

Tips og advarsler


  • Dekke dammen i vinter for å hindre frysing og beskytte noen fisk. Hvis du bor i et veldig kaldt klima, fjerne fisk og tømme dammen for vinteren.
  • Store dammer kan være farlig for små barn. Sørg for å sette et gjerde rundt det hvis du har små barn i nærheten.