Hovudside

Hva er en trygg Klor nivå for et svømmebasseng?

by Walther

Hva er en trygg Klor nivå for et svømmebasseng?

Bassengvannet må behandles for å hindre overføring av skadelige bakterier. Klorering er den vanligste form for behandling. Når klorering bassengvannet, er det viktig å legge til nok klor for å drepe bakterier og andre mikroorganismer.

Typer


Klor i bassengvannet er enten fritt klor, som betyr underklorsyrling som ennå ikke har reagert med organiske forbindelser, og er således tilgjengelig for å drepe mikroorganismer, og kombinert klor, som allerede har reagert med organiske forbindelser, og er ikke lenger tilgjengelig. Fritt klor er det viktig parameter og den du ønsker å måle.

Funksjon


Generelt, et fritt klor nivå som er for lavt utgjør større helsefare enn et fritt klor nivå som er for høyt, men enten tilstanden er uønsket. Den El Dorado County Environmental Management Department anbefaler at du opprettholde fri klor nivåer mellom 1 og 5 deler per million mindre du bruker cyanursyre å chlorinate bassenget, i så fall nivåer av fritt klor bør være mellom 1,5 og 5 deler per million.

Betraktninger


Hvis svømmere klage av irritasjon og svie eller stikkende øyne, kan problemet faktisk ikke være for mye klor, men for lite. Når fri klor reagerer med visse organiske forbindelser for å danne kombinert klor, kloramin forbindelser produsert av reaksjonen er sterke øye irritanter, og kan gjøre bassenget et ugjestmildt sted for svømmere. Heve frie klor nivåer vil drive denne reaksjonen til fullførelse, og fjerne det meste av de kloraminforbindelser - for derved å redusere muligheten for irritasjon av øyet. Det er viktig å merke seg at du bør alltid teste klor nivåer før og etter å ha lagt mer klor for å sørge for at din gratis klor holder seg innenfor den trygt område.