Hovudside

Hvordan er Borax brukes for å senke hardt vann?

by Walther

Hardt vann først og fremst kommer av tilstedeværelsen av kalsium- og magnesiumioner - belastet atomer av kalsium og magnesium kjemisk representert som Ca2 + og Mg2 +, henholdsvis. Tallrike kjemikalier kan "mykne" vann ved effektivt å binde kalsium- og magnesiumioner slik at de ikke bindes til såpemolekyler. Borax, også kjent som natrium-tetraborat, oppnår dette ved å danne kalsium og magnesium borater, respektivt. En boraks produsenten anbefaler å bruke 0,5 kopper boraks per vaskemaskin belastning som et kalkfilter. Dette betyr ca 0,4 spiseskjeer per gallon.

Bruksanvisning


•  Bestem eller anslå mengder vann for å bløtgjøres. En topp-lasting vaskemaskin rommer ca 20 liter. En front-lasting vaskemaskin, men kan holde bare 14 liter. En oppvaskmaskin, på den annen side kan bruke mindre enn 10 liter. Til produsentens dokumentasjon for å fastslå den eksakte kapasiteten til dine apparater, eller bruk tilnærmelser gitt her.

•  Multipliser kapasitet bestemmes i trinn 1 med 0,4 for å bestemme mengden av boraks nødvendig. En vaskemaskin med en 12-liters kapasitet, for eksempel, ville kreve 0,4 * 12 = 4,8, eller omtrent 5 ss.

•  Mål opp mengden av boraks bestemt i trinn 2, og legge dette antall spiseskjeer av boraks til apparatet. Ideelt sett bør du legge boraks før tilsetning av såpe eller vaskemiddel for å tillate boraks å løse opp og binde hardt vann ioner før de har en sjanse til å binde seg til såpe molekyler og forårsake såpe avskum.

Tips og advarsler


  • Borax ikke oppviser høy akutt toksisitet. Hvis imidlertid forbrukes i store mengder, kan det forårsake gastrointestinale problemer. Vann myknet med boraks bør ikke brukes som drikkevann av mennesker eller dyr.