Hovudside

Hvordan Plant en Almond Tree i Utah

by Walther

Hvordan Plant en Almond Tree i Utah

Mandeltrær vokse til høyder mellom 15 og 20 fot, med en lik spredning. Utsmykket med skinnende grønne blader, mandeltrær også utvikle komplementære rosa blomster som blomstrer om våren. Selv pollinerende, de fleste mandeltrær vil produsere store, hard-avskallede nøtter i løpet av de første tre-fire år med planting. Delstaten Utah faller innenfor USDA hardførhet soner 3 og 8, som betyr mandel treplanting er mulig bare for de gartnere som bor innenfor mandel foretrukne hardførhet soner av 5 til 8.

Bruksanvisning


•  Forbered bakken for å plante så snart bakken tiner tidlig på våren. Gartnere i Utahs sone 5 steder må kanskje vente et par uker lenger for bakken for å tine enn gartnere som bor i sone 8.

•  Velg et område som inneholder sol, godt drenert jord. Mandeltrær foretrekker en jord pH mellom 6,0 og 6,75, at du må teste jord med en jord testing kit kjøpt fra et hagesenter før planting. Jord surhetsgraden variere i delstaten Utah, så du må kanskje endre jord før du planter.

•  Endre jorda etter å ha brutt det opp med en høygaffel, og skaper en fin planting medium. Bland landbruks kalk i med jord hvis jord testen avslører en pH under 6,0 eller legge til torvmose hvis pH er over 6,75. Legg enten endringen per etiketten.

•  Grav et hull to ganger bredden på mandel treets rot ball. Hullet skal være lik roten ballens høyde. Ta av mandeltre fra sin barnehage beholder og sett den i midten av hullet. Dersom roten fakkel (overgangspunkt hvor røttene møtes stammen) ikke ligge over jordlinjen, tilsett mer jord til hullet.

•  fylle hull halvveis, og legger vann med en hageslange for å dempe jorda rundt de nedre røttene hvis jorda er ikke fuktig allerede. Føre tilbakefylling og tamp jord rundt stammen med foten for å fjerne luftlommer.

•  Vannmandeltreet ved hjelp av en soaker slange. Gi mandel treet med nok vann til å suge røttene. La soaker slange for å kjøre i flere timer, å trykke en linjal ned i jorda så dypt som roten ballen for å sjekke fuktigheten dybde. Tillate røttene tørke ut mellom hver vanning. Fortsette prosessen for den første vekstsesongen. Etter det første året, vil mandeltre bare kreve supplerende vanning i tørre perioder i Utah.

•  Påfør en 3- til 4-tommers lag av mulch under kalesjen av mandeltreet. Et lag av halm, bark chips eller barnåler vil bidra til å redusere luke vekst. Det vil også bidra til å beskytte røttene fra den kjølige kvelder med tidlig på våren. Mulching vil også hjelpe med væskeansamlinger.

Tips og advarsler


  • I Utah, slakte mandler i høst når treet begynner å produsere tre til fire år etter planting.
  • Ikke overwater mandeltreet. Mandeltrær kan ikke tolerere stående vann. Overwatering kan føre til rot råtne, noe som kan drepe treet.