Hovudside

Slik installerer skapdører

by Walther

Slik installerer skapdører

Skapdører henger bruker hengsler. Et hengsel består av tre deler: en del er montert på baksiden av kabinettet, blir en tilsvarende del montert på enten forsiden eller på innsiden av kabinettet rammen, og en tredje del, tappen, holder de to delene sammen passet og tillater døren å svinge åpen og lukket. CAB hengsler er vanligvis små nok til at man ikke behøver å adskille delene under montering, så lenge ingen del av hengslet er festet til den løse døren. Hvis skapet døren vil du bli hengende som en gang var allerede på plass, bør de hengsplasserings steder allerede være merket med mindre du hadde å reparere eller erstatte skapdør eller kabinett ramme.

Bruksanvisning


•  Legg den skapdør ansiktet ned på bakken. Plasser en halvdel av den øvre hengslene på baksiden av skapdøren. Stille opp hullene i hengslene med hullene i kabinettet. Bruk skruene som fulgte med hengselet å feste hengslene på plass. Gjenta med bunnhengslene.

•  Hold skapdør over åpningen i skapstammen. Plassere den løse enden av den øvre hengsel enten mot forsiden av kabinettet eller på innsiden av kabinettet, avhengig av hvor den skal monteres. Etter denne skapdøren blir installert, vil det være pilothull allerede i skapstammen i en av disse to steder.

•  Rett inn hullene på hengslene med hullene i kabinettet ramme. Fest hengslene på plass med de medfølgende skruene. Gjenta med den andre halvparten av bunnhengslene.

Tips og advarsler


  • Når du bytter ut gamle hengsler med nye, kjøpe den samme stil av hengslene for å sikre at det vil fungere med skap og skapstammen.