Hovudside

Hvordan bruke Arborvitae i en Cottage Garden

by Walther

Hvordan bruke Arborvitae i en Cottage Garden

Fylt med godt elsket stauder, fargerike stauder, blomstrende løker, duftende urter og overraskende innslag av gavepapir, og utstråler en hytte hage uformell prakt. Omgitt av en kjekk gjerde og brede grenser med bugnende planter tumbling i veien her og der, opprettholder en tradisjonell hytte hagen året rundt sjarm når det inkluderer eviggrønne trær og busker. Arborvitae planter (Thuja occidentalis), som trives i US Department of Agriculture (USDA) plante hardførhet soner 2 til 8, avhengig av art og sorten, bringe rike nyanser av grønt, frodig løvverk og vertikal dimensjon til denne tradisjonelle hage stil.

Bruksanvisning


•  Opprett et luksuriøst bakteppe for en seng av tradisjonelle hytte hage stauder. Den tette, grønne blader av tre eller flere arborvitae plantet tett på rad gir fet kontrast for høye, blå delphiniums (Delphinium spp.) Og flamboyant orientalske valmuer (Papaver orientale), både hardfør i i USDA sone 2 til 7, gammeldags blødende hjerte (Dicentra spectabilis), hardfør i USDA sone 2 til 9, og andre blomstrende planter som returnerer å blomstre år etter år.

•  Clip en arborvitae inn i en spiral topiary for en lunefull midtpunkt i en seng av buskete urter og viltre stauder. Vind maskeringstape rundt arborvitae å definere spiral du vil skape. Hold tapen på plass med klipp som en guide mens du klipp bort en skjærer løvverk med håndholdte beskjæringssakser, starter på bunnen av anlegget og arbeider oppover. Alternativt, plante et allerede formet arborvitae direkte i bakken eller i en stor keramikk container. Trim arborvitae to ganger hvert år for å opprettholde sin skulpturerte utseende.

•  Bruk hageporten med en høy, slank arborvitae plantet på hver side av porten. Sorten kalles amerikansk arborvitae (Thuja occidentalis "Smaragd"), hardfør i USDA sone 2 til 7 og tolerant av luftforurensning og leire jord, vokser bare 3-4 meter bred og opp til 14 meter høy, noe som gjør det ideelt for en hytte hage på en liten urban masse. På en større eiendom, mørk amerikansk arborvitae (Thuja occidentalis "Nigra"), som er hardfør i USDA sone 3 til 8 og når en moden høyde på 20 til 25 meter med en spread på 5 til 7 meter, kan flanke gate eller en inngang til en hage sti.

•  Brighten visningen av cottage garden i vinter - når de ettårige er borte og stauder har blitt kuttet tilbake - med den gule gløden av "Golden Globe" arborvitae (Thuja occidentalis "Golden Globe"), hardfør i USDA sone 4 til 8 . "Golden Globe" modnes til 4 meter høy og bred, noe som gjør det en komplementær følgesvenn for middels og lav voksende blomstrende planter i sommerhagen, også.

•  Skill cottage garden fra naboeiendommer eller fra en gate med en lav hekk av dverg arborvitae som ikke vil fullstendig blokkere utsikten, men vil etablere en grasiøs barriere mellom eiendom og resten av verden. "Rheingold" arborvitae (Thuja occidentalis "Rheingold"), hardfør i USDA sone 4 til 8, når bare 3 til 5 meter høy ved forfall og kan beskjæres for å holde den kortere. Senhøstes, er det gull-tonet løvverk tar på nyanser av kobber som varer gjennom vinteren. "Hetz Midget" arborvitae (Thuja occidentalis "Hetz Midget") modnes til å være en 3 til 4 meter høy og bred, globe-formet busk. Det er hardfør i USDA sone 3 til og med 7.

Tips og advarsler


  • Selv om mange typer arborvitae løvverk kan slå en brunlig farge i den kalde vinteren, deres naturlige grønne farge kommer tilbake om våren.
  • Arborvitae er utsatt for bagworms, som kan skade ny vekst.