Hovudside

Hint til Clean Floor Grout

by Walther

Hint til Clean Floor Grout

Det er ofte vanskelig å rengjøre fugemasse. Rengjøring flislagte gulv med en fille, svamp eller mopp kan resultere i rene fliser, men vanligvis ikke ren fugemasse, med mindre den er forseglet. Heldigvis finnes det flere metoder du kan bruke for å lykkes rydde uforseglet fugemasse på gulv og holde den ren.

Klor Bleach


Hvit fugemasse kan rengjøres med klor. Åpne vinduer og dører for å lufte ut rommet. Bland 1 del blekemiddel med 5 deler vann i en sprayflaske. Liberalt spray det på din fugemasse. La den stå på i ca 30 minutter før skrubbing fugemasse ren med en fugemasse børste eller en gammel tannbørste. Skyll godt. Gjenta om nødvendig. Klor fungerer godt for mugg og andre flekker.

Oksygen Bleach


Alternativt kan du bruke oksygen blekemiddel. Den har ingen røyk og er trygt å bruke på farget fugemasse. Det fungerer også på mugg og flekker. Rør inn ca 1 kopp pulverisert oksygen blekemiddel for hver 2 kopper varmt vann. Hell blandingen på gulvet langs fugemasse linjer og vente i 30 minutter. Skrubb fugemasse linje lett med en fugemasse pensel eller tannbørste, men ikke skylle den bort. Legg mer løsning som du skrubbe. La blekemiddel løsning på i opptil fem timer. Skyll løsningen av og fugemasse bør være ren. For å opprettholde et rent gulv, når du mopp gulvet, legge til en kopp oksygen blekemiddel til din mopp vann og la blandingen sitte på gulvet i ca 30 minutter før du skyller.

Lag din egen Cleaner


Bruk en kraftig flis renere å rengjøre fugemasse eller lage din egen med flere felles husholdning ingredienser. Bland 7 kopper vann, 1/2 kopp natron, 1/3 kopp av ammoniakk og en 1/4 av hvit eddik i en sprayflaske. Spray løsningen på din fugemasse og bruke en svamp eller klut til å rengjøre fugemasse. Skrubbe det også, om nødvendig, for å komme lenger inn i mørtelen. Voks strippere også fungere godt til ren fugemasse. Aldri blande klor blekemiddel med ammoniakk eller bruk ammoniakk der blekemiddel har blitt brukt. Røyken er giftig og kan være dødelig.

Forsegle Din Grout


Grout har porøse hull som får flekker og skitne, som er det som gjør det vanskelig å rengjøre. Derfor, etter din fugemasse er rengjort, forsegle det. Bruk en fugemasse sealer og gjelder i henhold til pakken instruksjoner. Du kan også bruke en mur sealer på farget fugemasse.