Hovudside

Slik fjerner Rust flekker fra aluminium ytterkledning

by Walther

Slik fjerner Rust flekker fra aluminium ytterkledning

Rust er en vedvarende flekk som raskt sprer seg til andre områder. Rust blir oftest transportert av dryppende vann eller av en gjenstand være i direkte kontakt med rusten metall. Det er vanlig for boliger med aluminium ytterkledning å utvikle en og annen rustflekk. De er vanligvis lett å forholde seg til så lenge du fange dem tidlig og ikke gi rust en mulighet til å sette inn.

Bruksanvisning


Slik fjerner Rust flekker fra aluminium ytterkledning


•  Skyll de fargede området av aluminium ytterkledning med en vannslange. Bruk en høytrykks-spray munnstykke å sprøyte området grundig. Det kan vaske bort en del av den rust bare fra den første skylling.

•  Bruk en stiv børste og en bøtte med såpevann for å rengjøre de fargede området av aluminium ytterkledning. Gni ytterkledning hardt og vaske vekk så mye rust som mulig. Aluminium ytterkledning er holdbar, og du trenger ikke å bekymre deg for å skrubbe for hardt. Bruk vannslangen til å skylle området etter at du er ferdig med rengjøring av ytterkledning.

•  Scrub veggen med en Mr. Clean magiske Eraser. Magic Eraser er en all-purpose renere som fungerer bra på alt unntatt for høypolerte flater. Få Magic Eraser våt og bruke den til å skrubbe aluminium ytterkledning. Skyll ytterkledning etter bruk Magic Eraser. I de fleste tilfeller den rustflekk vil bli borte ved dette punktet. Hvis ikke, fortsetter du til neste trinn.

•  Bruk CLR for å fjerne eventuelle gjenværende rust fra aluminium ytterkledning. CLR står for Kalsium, Lime og Rust Remover. Det kan kjøpes i enhver jernvarehandel. Gni CLR direkte på området ved hjelp av en svamp eller restene av Magic Eraser, og skyll med en slange. Vær oppmerksom på at CLR kan kjedelig eller fjerne maling på aluminium ytterkledning, så det anbefales å bare brukes som en siste utvei.

Tips og advarsler


  • Mange bruker WD40 for å fjerne rust, som det vil begynne å bryte fra hverandre og oppløse rust ved kontakt.