Hovudside

Kan Dwarf appelsintrær beskjæres?

by Walther

Dverg appelsintrær (Citrus x citrofortunella Mitis) kan beskjæres. Faktisk er beskjæring anbefalt, som de fleste sitrustrær - dvergen oransje inkludert - er svært lydhør overfor riktig trimming og erfaring økt vekst etterpå. Du bør imidlertid ikke bare ta den nærmeste Bladed implementere og begynne hacking stykker ut av treet willy-Bulle. Stell og forberedelser er i orden å få det beste resultatet fra beskjæring dverg oransje.

Grunner til å beskjære


Det finnes en rekke grunner til å slette en dverg oransje. Bortsett fra beskjæring for økt vekst i løpet av den neste vekstsesong, også skjære vekk døde grener for å styrke treet mot sykdom. Likeledes bør syke grener fjernes i tillegg til å hindre spredning av sykdommen til resten av treet - sterilisering beskjæringsverktøy mellom kuttene. Du kan også beskjære treet lett å justere sin form og utseende, men du må være forsiktig så du ikke over sviske.

Verktøy for beskjæring


På grunn av sin lille størrelse, er en enkel par hagesaks sannsynlig være alt du trenger for en god beskjæring. Større grener kan kreve bruk av lem sakser. Prøv å unngå å bruke sager eller andre skjæreredskaper som kan rive på bena, da dette kan skade treet generelle helse i det lange løp.

Når å beskjære


Som de fleste sitrustrær, bør dvergen oransje beskjæres umiddelbart etter lag sesongen, etter frukten har falt av sine lemmer. Vedlikehold kutt kan gjøres året rundt, men avstår fra å gjøre noen tunge beskjæring i løpet av vekstsesongen, da dette kan forårsake skade på treet. Døde og syke greiner bør fjernes når du merker dem.

Hvor å beskjære


I tillegg til å fjerne de døde eller syke greiner, fjerne eldre vekst nær side flyene av treet for å tillate sollys og luft inn til ny vekst som stråler ut fra treets krone. En god tommelfingerregel er å fjerne om lag en tredjedel av den gamle vekst for å oppmuntre til ny vekst i neste vekstsesong, så må du fjerne en tredjedel av neste år, og den siste tredjedelen et år etter at så du hele tiden har en tre-års syklus av ny og gammel vekst.