Hovudside

Hvordan kommer Jordbær Grow på busker?

by Walther

Hvordan kommer Jordbær Grow på busker?

Jordbær (Fragaria spp.) Vokser ikke på busker. Men det er tre prydbusker kalt jordbær bush, hvorav to er løvfellende Euonymus arter i den bittersøte familien (Spolebuskfamilien). Deres spiny rød frøkapslene smake godt til hjort, men er giftige for mennesker. En tredje type løvskog jordbær bush (Calycanthus floridus), også kjent som søt busk, er vekslet beskrevet som lukter som modne jordbær, epler og allehånde. Alle er innfødt til USA.

Sprengning Hjerte


En art av jordbær bush (Beinved americanus) kalles også sprengning hjerte på grunn av måten sine pods sprenge åpne i høst å avsløre rød-oransje frø. Sprengning hjerte sjarmert botanikere som besøker New World rundt 1663, så det var blant de første amerikanske planter eksporteres til Europa. Busken vokser 6 til 8 meter høy, har gul-grønne blomster med fem kronblad og lanse-formede blader som blir rød i høst. Sprengning hjerte er også kjent for sine tredelt, gaffel-lignende grener som forblir levende grønt i vinter. Det amerikanske Department of Agriculture (USDA) sier det er ofte funnet i 24 stater som strekker seg fra Texas østover til Atlanterhavet og nordover fra Missouri til New York.

Kjører Strawberry Bush


Kjent botanisk både som E. obovatus og E. obovata, kjører jordbær bush har frøkapslene som ligner på de av E. americanus. Men de to busker er vesentlig forskjellig. Kjører jordbær bush har brunlig blomstrer sjelden vokser høyere enn 12 inches og sprer seg som en bunndekke. North American Native Plant Association sier at det røtter uansett hvor den berører jord. Den vokser i 12 stater som strekker seg fra Missouri og Arkansas på vestnordover gjennom deler av New England og videre opp til Ontario. Bortsett fra Georgia, er det ikke vanlig å finne i Deep South. Både sprengning hjerte og kjører jordbær bush foretrekker fuktige, skyggefulle steder som langs bekker og raviner.

Søt Busk


Søt busk er innfødt til den amerikanske sør og er et kjent syn langs Appalachian stream banker i Smoky Mountains. Det var en kjent pryd plantet rundt boliger under kolonitiden. Kvinner en gang hadde på seg sprigs av bushen i sine bodices som parfyme; selv de bladene er velduftende når man gnir. Søt busk, som vokser opp til 10 meter høye og åtte meter bred, blomstrer fra april til mai. Det er også vanlig å finne i den østlige delen av USA hvor USDA identifiserer det som å være utbredt i 21 stater fra Louisiana øst til Florida og nordover til New York.

Sanne Jordbær


Sanne jordbær er soft-stammet, urteaktige medlemmer av rosefamilien (Rosaceae) som vokser nær bakken, danner en matte av over bakken løpere off som nye planter danne. Strawberry senger overleve i omtrent fire år uten nyplanting hvis tendens riktig. God kultivering inkluderer en prosess som kalles "oppussing" der lappen er klippet på slutten av sin vekstsesongen da luket og gjødslet. I likhet med blomster av euonymus jordbær busker, ekte jordbær blomstene har fem kronblad.