Hovudside

Planer for en Grape Arbor

by Walther

Planer for en Grape Arbor

Vinranker er rustikke og sjarmerende tillegg til ethvert hus, og kan leve i mer enn 50 år med riktig pleie. Del av omsorg for en grapevine er å holde den av bakken med et lysthus eller espalier. Mange gartnere velger å bygge sin egen med et par av lett tilgjengelige produkter.

Fakta


Vinranker kan vokse mer enn 10 meter lange i begge retninger, og bære mange pounds av frukt av gangen. Vinrankene trenger støtte for å holde opp av bakken, og gi både blader og frukt tilstrekkelig eksponering for sol og luft for vekst og modning.

Trellising


Druer krever en espalier fra det øyeblikket at de begynner vining, som gitter hjelpemidler i både trening og beskjæring. Gartnere bør bygge et espalier så snart de plante sine druer.

Planer


Åtte-fots espalier stakes bør sitte rett bak eller på sidene av vinranker, med 8 til 10 meter mellom innlegg. Denne avstanden gir innlegg og espalier system styrke for å holde opp vinrankene og frukt. Gartnere bør bruke 8- til 11-gauge for "trinnene" av espalier for å gi støtte til vinrankene. Disse trinnene bør sitte på toppen av stakene, 1 til 2 meter under det, og 1 til 2 meter under at for en tre-nivå treningssystem. Den nederste trinnet må være minst 2 meter av bakken.