Hovudside

Hva er forskjellen mellom en Fir Tree & en Hemlock?

by Walther

Hva er forskjellen mellom en Fir Tree & en Hemlock?

Grantrær - ni typer vokser vilt i Nord-Amerika - tilhører slekten Abies, mens de fire nordamerikanske hemlock arter er en del av Tsuga slekten. Gran og hemlocks varierer i størrelse, løvverk og foretrukne vekstforhold; begge kommer i overordnede form og flere sorter egnet for landskaps oppgaver. Både trær tjene en rekke funksjoner, som for eksempel prøven trær, hekker, vindfang og personvern skjermer.

Størrelse


Av de hemlocks utfordrer eneste vestlige Hemlock (Vestamerikansk hemlokk) den modne høyde for flertallet av grantrær. Mountain Hemlock vokser mellom 125 og 175 meter i Pacific Northwest, mens resten av hemlocks er i 50- til 100 meters rekkevidde. Mange granarter, for eksempel hvit gran (Abies concolor) og edel gran (Abies procera), vanligvis vokse mellom 100 og 150 meter høy.

Nåler


Den eviggrønne blader av grantrær skiller seg fra hemlocks. Hemlocks har en smal, flat, eviggrønne nål som smalner ved basen for å danne en liten stilk, feste til kvistene på hva ligner en treaktig pute. Nålene på en edelgran vises lubben eller flat i et tverrsnitt visning. De vokser rett ut av kvister og la en depresjon i kvisten når du fjerner dem. Gran nåler vanligvis er lengre enn de som finnes på hemlocks. Hemlock nåler normalt ikke overstige en tomme i lengde, mens nålene på gran, som den hvite gran, utvikle til 3 inches i lengde.

Kjegler


Edelgran kjegler kommer i et bredt spekter av størrelser. De av California røde gran (Abies magnifica) kan vokse til så lenge som ni inches, mens noen graner - inkludert balsam gran (Abies balsameaolje) - produsere en kjegle så lite som to inches lang. Hemlock kjegler er små, med bare fjellet Hemlock generere en kjegle så lenge som tre inches. Kanadisk Hemlock (Canadahemlokk) har en kjegle som er mindre enn en tomme lang.

Voksende betingelser og geografi


Hemlocks tilpasse seg lyssky nettsider lettere enn de grantrær. Graner trives i en full-sun sted mens hemlocks gjøre det bra i kjølig, fuktig miljø uten fordelen av konstant solskinn. Geografisk, de fleste av graner vokse i den vestlige delen av Nord-Amerika, med bare balsam gran og Fraser edelgran (Abies fraseri) innfødt til østlige regioner. Kanadiske hemlock og Carolina Hemlock (Carolinahemlokk) vokser i Østen, mens terreng Hemlock (Fjellhemlokk) og vestlig Hemlock eksisterer i nordvest.