Hovudside

Hva du skal plante i en Rotting trestubbe

by Walther

Hva du skal plante i en Rotting trestubbe

En stubbe trenger ikke å være en skamplett, selv om du velger å la det råtne bort i stedet for å fjerne den. Som stubben råtner bort i sentrum, kan du slå den inn i en voksende container. Mange varianter av blomster vil vokse i sentrum av en stubbe, snu den til en attraktiv funksjon i hagen din.

Pærer


Pærer vil vokse godt i en stubbe som er råtnet ut. Hule ut råtnet sentrum med en spade. Bruk en liten øks for å fjerne de tettere porsjoner til du har nok plass til å møte planting dybden av knoller. Fyll uthult stubbe med hagearbeid jord og plante pinselilje og tulipansorter i henhold til plante instruksjoner. Vann og gjødsle pærer som du ville gjort med en hvilken som helst beholder.

Bregner


Hvis din stubbe er i et skyggefullt område av gården, slik som rundt andre trær, kan bregner vokser godt på innsiden av det. Bregner foretrekker jord som ligner på deres miljø, så pass på å legge litt torv mose og sand når du legger hagejord i stampe. Hold bregne planter fuktig. Bregner vil vokse som de gjør i naturen og ser naturlig i landskapet.

Blending In


Fyll en råtnet stubbe med stauder som har mye av løvverk å hjelpe stubben gli mer naturlig inn i landskapet. Impatiens og begonier er ettårige som produserer frodige planter i tillegg til fargerike blomster. Disse plantesorter gjøre det bra i containere og vil trives selv om stubbe er i skyggen. Plante flere ettårige, pærer eller bregner i bakken rundt stubben å gjøre det synes som en del av landskapet.

Unge Stubber


Hvis stubben er for ung til å enkelt hule ut, kan du prøve å bruke en liten øks til å chip bort på stammen. Et alternativ til å uthule stubben er å sette containere på toppen av det flate området. Fyll containere med planter som sti, som bregner eller etterfølgende årbøker og la plantene å drapere over sidene av stubben. Over tid vil stubben begynne å råtne og du vil til slutt være i stand til å plante på innsiden av det.