Hovudside

Typer Dekorative betong blokker

by Walther

Typer Dekorative betong blokker

Dekorative betongblokker spenner fra grov til å jevne i mange størrelser, noe som gjør dem ideelle for alle typer landskap. Tilgjengelig i forskjellige teksturer, former og farger, kan betongblokker lett blanding med hage og hjem stil. Enten du planlegger en liten uteplass vegg eller et stort landskaps ordningen, bør de ulike typene av betongblokker kunne passe dine behov.

Tre-veis Split


Den tredeling blokk stil tilbyr en svært strukturert utseende som er ønskelig for landskapspleie. Dens naturlige beige farge utfyller mange typer planter. Hjørnene er delt av ansiktet forlate en chipped runde overflate. Denne stilen gjør at blokkene til å passe på trange steder. Buede vegger bruke tredeling blokker for å opprettholde radius.

Flat Face


En annen favoritt blokk i landskapsarkitektur, har flatt ansikt blokk skarpe hjørner. Med en enda tekstur ansikt, er det meislet stein utseende et godt valg for rette hage gjerder. I likhet med tredeling, flate ansikt blokker bland godt i alle typer landskapsdesign. Flate ansikt blokker stable godt i uniform mønstre, og er tilgjengelig i lett til middels beige farge.

Ramlet


En hybrid av den flate ansikt blokken og tredeling, har ramlet blokken et værbitt utseende. Kantene er avrundet og meislet å myke blokken med en eldet utseende. Den rustikke appell er forbedret ved å blande forskjellig lengde ramlet blokker for å legge til variasjon til et design.

Mosaic


Også kalt ashlars, er det mosaikk blokk stil en variant av ristet blokker, men i varierte lengder, bredder og høyder. Dette er den mest varierte blokk for spesialtilpassede design. Mosaikk fungerer best for rette vegger, men kan kuttes for buede vegger. Arbeide med mosaikk blokker ligner på å sette sammen et puslespill og legger tid til byggeprosessen.

Mønstret


De dyreste dekorative betongblokker er mønstrede blokker, som er mest brukt for vegger for å legge til dekorasjon. Mindre i størrelse og vekt, mønstrede blokker gjøre gode patio vegger og kanter rundt hagen mellomrom. Vanlige motiver er geometrisk, art deco og floral.

Fordeler


Naturlig varmebestandig, betongblokker tilbyr utmerket brannvern og god energi isolasjon. Sterkere og mer stabil enn murstein og tre, blokkene holde opp bedre under uvær. Betongblokker kan være tørr-stablet uten mørtel eller bygd med mørtel for ekstra styrke. Kjent for sin holdbarhet, en betongblokk ofte varer i mange år som trenger litt reparasjon.

Ulemper


Kostnader og vekt er de største ulempene med betongblokker. Dyrere per kvadratmeter enn murstein og tre, kan blokker legge til hundrevis av dollar i material- og arbeidskostnader. Vekten av blokker gjør dem vanskelig å flytte på plass. En full-size solid blokk, 18 inches lang og 8 inches høy, kan veier 50 pounds. Halv størrelse eller aksent blokker vanligvis veie 20 til 25 pounds.