Hovudside

Slik installerer en Pond Aerator

by Walther

Slik installerer en Pond Aerator

Selv om det er ingen "silver bullet" for dam ledelse, er bunnbasert lufting det mest effektive verktøyet, ifølge TheLakeExperts.com. Mer akutte vedlikeholdsmetoder som ugressmidler, flokkuleringsmidler og bakterier kan fortsatt bli supplert, imidlertid. Som en langsiktig løsning som hindrer fiskedød, øker oppløst oksygen, forbedrer fiskeri og reduserer algeoppblomstring, er lufting en no-brainer for de fleste dam eiere. Men hvis du ikke har installert et system, kan det hende du trenger litt veiledning.

Bruksanvisning


Summer Pond Lufting


•  Finn de dypeste delene av dammen ved å gjøre noen grunnleggende dybdeanalyse. Hvis du ikke har et ekkolodd eller fiskesøker, bare skreddersy et tau og hakk varierende dybder avhengig av dammen er batymetri. Fest en vekt til slutten og merk de dypeste områdene. Luft diffusor vil bli plassert i det dypeste parti av dammen.

•  Kontroller strøm tilgjengelig på enten 115 eller 230 volt for å plugge inn din luftkompressor. Hvis strømmen ikke er tilgjengelig nær strandlinjen eller hvis det er kostnads ​​uoverkommelige å bringe strøm til dammen, vurdere å kjøre en lengre lengde på luftslangen.

•  Grav en grøft for å begrave din luftledning fra kompressoren til fjæra. Hvis du er i et område som fryser, gjøre visse din grøft er dypere enn frost linje. Koble luftslangen til uttaket på kompressoren.

•  Koble den frie enden av luftslangen til slutten av diffuser. Bruk en klemme og mutter driver å sikre tilkoblingen. Rig tauet gjennom hull i spredermanifolden slik at man kan senke den ned til bunnen av dammen. Fest flyte til den frie enden av tauet. Manøvrere båten til det dypeste området i dammen og sakte senke diffuser, holde det nivå og gjør at det fortsatt er riktig side opp.

•  Rampe opp luftesystemet, slik at det å kjøre mer enn 15 minutter på den første dagen, 30 minutter på den andre dagen, en dobling av kjøre-tid hver dag etterpå til du kommer 24 timer per dag; dette vil ta omtrent en uke. Heretter skal systemet kjøres kontinuerlig.

Tips og advarsler


  • Det er kritisk at diffusoren resten høyre side opp på bunnen av dammen. Hvis det er opp ned vil det ikke bare være langt mindre effektiv i lufting dammen, men vil også hisse opp gjørme og møkk fra bunnen, noe som gjør din tenke vises skummel.
  • Flyte på diffuser vil tillate deg å enkelt finne det i dammen for fremtidig vedlikehold.
  • Faren ved ikke å begrave røret under frostlinje ligger i kondense inn i linjen og frysing, som fører til brudd i røret, og et tap av trykk i systemet.