Hovudside

Året rundt tomatplanter

by Walther

Året rundt tomatplanter

Tomater er den mest populære faget for hjem gartnere i USA. Millioner av mennesker liker å dyrke sine egne saftige tomater. Mens de fleste tomater er uegnet for helårs dyrking, er det mulig å holde visse typer live så lenge som tre år under riktige forhold.

Velge riktig type


Velge riktig variasjon er viktig i enhver plan om å vokse helårs tomater. Tomater deles i to brede vekst-vane kategorier; determinate og ubestemmelig. Ubestemte tomater vil fortsette å vokse og produsere frukt inntil drept av skadedyr, sykdom eller fiendtlige værforhold. Disse typer kan overleve i opptil tre år hvis riktig omsorg. Determinate tomat varianter vil produsere de fleste eller alle av sin frukt i en svært kort periode, og vil dø på slutten av sesongen, uavhengig av omsorg. Bare ubestemte varianter bør brukes som et emne for helårs dyrking.

Velge en Variety


Mens mange kommersielle dyrkere har til rådighet store drivhus som gir mulighet for store, Vining varianter å bli vokst, har den gjennomsnittlige hjem gartner begrenset plass til å dyrke tomater innendørs. Noen hjemme dyrkere kan være heldig nok til å ha et drivhus, men for de med bare en solrik vinduskarm tilgjengelig, det er færre varianter som er egnet til helårs økende. Velge en ubestemmelig type med en buskete vekst vane er det viktigste. Prøv varianter som "Dwarf Champion", "Dwarf Champion Forbedret", "New Big Dwarf", "Yellow Pygmy" eller noen annen type med tilsvarende vekstegenskaper.

Plante i en Container


Bruke en stor beholder, i det minste tre-liters størrelse, som har hull for drenering. Tilsett 2 inches av noen form for grov stein, som lavastein eller keramikkskår. Legg til en kvalitets potting mix; en med en fuktighetsreguleringselementet er nyttig, men ikke absolutt nødvendig. Strippe alt men toppen rosett av blader og neste paret ned fra frøplante. Legg til jord, slik at bladverket sitter bare over kanten av beholderen når anlegget er plassert i den og helle jorden rundt planten, fylle rundt stammen inntil beholderen er full.

Plasser i en solrik beliggenhet og holde godt vannet, men ikke soggy. Tomater som dyrkes i beholdere vil tørke ut hurtigere enn de som var dyrket i jorden. Stake eller bur i tomat for støtte. Gjødsle med en passende tomat eller vegetabilsk gjødsel hver to eller tre uker, og følge veiledningen for container planter.

Bringe det Inside


Enhver frost vil drepe tomat, så bringe anlegget inne før noen fare for frost. Plasser tomatplante hvor den vil få den maksimale mengden av naturlig lys; et sørvendt vindu eller under et takvindu er best. Legg supplerende lys i form av to eller tre kompakte fluorescerende erstatning pærer rettet mot anlegg og holde dem på ca 16 timer i døgnet.

Innendørs Care


Innendørs omsorg skiller seg fra utendørs omsorg hovedsakelig i at du trenger å pollinere blomster selv. Bruk en bomullspinne eller liten pensel og gå fra blomst til blomst, børsting innsiden og utsiden av hver blomst å pollinere. Tapping stilkene som du gjør det vil hjelpe blomster utgivelsen pollen. En liten vifte rettet mot anlegget vil bidra til å sirkulere luft og holde planten vokser godt. Planter dyrket innendørs kan også bruke mer vann enn den samme planten ville utenfor, som luft inne i hjemmet kan være ganske tørt, spesielt om vinteren. Hold modne tomater plukket ut til å stimulere til fortsatt produksjon. I løpet av våren, etter all fare for frost, sette anlegget tilbake utenfor. Noen planter kan overleve i opptil tre år hvis håndtert på riktig måte.