Hovudside

Hvordan Plant en Potted Peony

by Walther

Hvordan Plant en Potted Peony

Peoner er hardføre stauder med duftende blomster som duft kan fylle tunet. Planting en potte peon i riktig dybde er nøkkelen til vellykket blomstring. Peoner plantet for dypt eller for grunt wonâ € ™ t blomst. Blomstene kommer i en rekke farger, inkludert rosa, dyp rød, hvit og spraglete, og bladene er blanke, grønne og holde på til høsten. Potte peoner kan plantes fra sen vår til tidlig høst. Peoner er hardfør i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 2 til 8.

Bruksanvisning


•  Undersøke hagen din for en solrik beliggenhet. Alle peon planter gjøre det bedre når plantet i fullt solen. Peoner tåler litt skygge, men de har ikke så mange blomster og de blomstrer senere i sesongen, men de blomstrer vare lenger og fargen ikke? € ™ t visne så mye. Også velge bakgrunnsfarge hvis mulig. Lyse blomster skiller seg ut mot en mørk bakgrunn, og vice versa.

•  Fjern ugress og annen vegetasjon i et 1- til 2-fot-diameter sirkel. Grav et hull med en spade eller spade som er dobbelt så dyp og dobbelt så bred som peonyâ € ™ s container. Løsne sidene og bunnen av hullet med kanten av spade. Dette bidrar til røttene å trenge dypere inn enn hullet. Space peoner 03:58 meter fra hverandre og holde dem minst to meter fra en vegg eller et gjerde.

•  Endre jord fra hullet med 3 til 4 inches av kompost. Legg beinmel i henhold til etiketten retninger. Beinmel gir næringsstoffer for å hjelpe den peon planten vokse.

•  Fyll hullet med vann for å teste for drenering. Hvis vannet ikke renne etter fem minutter, tilsett 3 inches av sand eller grus til bunnen av hullet.

•  Place 4 inches av kompost inn i hullet. Dette forbedrer drenering for peon sammen med lag av sand eller grus nedenfor. Peon planter liker ikke å ha sine røtter vannmettet.

•  tilbakefylling noe av den endrede jord inn i hullet. Plassere roten ballen i hullet og teste den for høyde. Fjern roten ballen fra beholderen og plassere roten delen inn i hullet. Dona € ™ t skade eller forstyrre materen røtter - holde jorda rundt røttene intakt. Du vil toppen av rotklumpen på nivå med overflaten av bakken. Juster jord under roten ballen før du har det i den aktuelle høyden. Når det er, fylle endret jord inn i hullet og deretter fast jord på plass med hendene.

•  Vann peon etter planting til en dybde på 12 inches. Dette er vanligvis nok, med mindre ditt område opplever en tørke, deretter vann innimellom.