Hovudside

Slik installerer Isolasjon i et gammelt hus

by Walther

Slik installerer Isolasjon i et gammelt hus

Mange eldre hus ble ikke veldig godt isolert. I disse dager, energi var relativt billig, så brenner mer kull, fyringsolje eller naturgass ble et levedyktig alternativ. Men i disse dager når energipriser er en viktig del av et husholdningsbudsjett, legge isolasjon til et gammelt hus har blitt en mye mer praktisk og kostnadseffektivt tiltak for å spare på oppvarming regninger. Det finnes to typer isolasjon teknikker tilgjengelig - legging ned vatt og har isolasjon blåst inn.

Bruksanvisning


•  Mål arealet av et åpent loft plass. Få riktig mengde av glassfiber batting isolasjon, og legg det ned over gulvbjelkene. Hvis det ikke er noen isolasjon til å begynne med, lå det mellom bærebjelkene for å fylle opp hele rommet mellom bjelkene.

•  Skyv glassfiber batting mellom åpne veggen stenderne i et loft. Både gulv og vegger kan dekkes på denne måten.

•  Blås isolasjon i et loft eller veggene. Dette gjøres med en isolasjonsblåser og baller av celluloseisolasjon. Isolasjon blåst inn et loft vil dekke noen annen isolasjon som har blitt lagt ned. Blåst isolering i veggene innebærer boring av hull gjennom den ytre veggkonstruksjonen etter at stykker av ytterkledning har blitt fjernet. Stillas må settes opp og akutt kunnskap om prosedyren må praktiseres. Blåser i isolasjon kan muligens gjøres av en meget alvorlig DIY person med mange års erfaring - men realistisk, bør blåst inn isolasjon installeres av en profesjonell.

Tips og advarsler


  • Fastsettelse av glassfiber batting er én ting. Blåser i cellulose isolasjon er en helt annen prosedyre som ikke bør forsøkes av alle som ikke er kvalifisert.