Hovudside

Hvordan legge til plugger og brytere til: Light Fixture

by Walther

Hvordan legge til plugger og brytere til: Light Fixture

Du kan ta en hvilken som helst armatur som er designet for å bli fastkoblet inn i et hus og legge en bryter og koble til den slik at den kan fungere som en plug-in lampe. Du ønsker kanskje å legge til en butikk lys der du ikke har det elektriske anlegget, eller du kan ha et sett til å designe for neste skoleforestilling. Siden det elektriske signalet er den samme uansett om du plugger den inn eller hard-ledning det kan du lage din egen plug-in og valgbar lampen.

Bruksanvisning


•  Separer slutten av 2-leder pluss jord ledningsnett. Kle av den siste tomme av isolasjon fra de enkelte ledninger. Bøye endene av ledningene inn i krokene. Hekt den sorte ledningen til messing terminal på lysarmatur. Hekt den hvite ledningen til sølv terminal og hekt den nakne kobbertråd til den grønne terminal. Stramme skruene. Dekke alle tilkoblinger og bare wire med elektrisk tape.

•  Skjær 2-leder med jordkabel på det punktet der du ønsker å installere en bryter. Skyv ledningen inn den ene siden av koblingsboksen. Skille ut de enkelte ledninger, strippe isolasjonen fra den siste tomme. Mate en annen del av kablene i den andre åpningen på koblingsboksen. Separer og stripe kabelen. Tvinn de hvite ledningene sammen og fest dem med en wire mutter. Gjør det samme for den nakne kobbertråd.

•  Bøy svarte ledningene i koblingsboksen i kroker. Koble den ene sorte ledningen til en av terminalene på bryteren og den andre svarte ledningen til den andre terminalen. Stram til klemmeskruene og montere bryteren i koblingsboks. Fest en frontplate for å dekke ledningene.

•  Skjær en skjøteledning for å avsløre enkelttråder. La det være nok av den mannlige enden av ledningen til å plugge inn i stikkontakten. Separer og strippe den siste tomme av de tre ledningene inne i skjøteledning. Gjør det samme for slutten av elektrisk kabel. Tvinn svarte ledningene sammen og fest med elektriske tape. Gjør det samme for de hvite ledningene. Koble den grønne ledningen fra skjøteledningen til den uisolerte ledningen fra det elektriske kabelanlegget. Dekke alle tre med et lag av elektrisk tape.

Tips og advarsler


  • Strekke elektriske bånd som du vikle den rundt tilkoblingene for å gjøre en bedre tetning.
  • Montere lampen til en plankebit eller metall, slik at du kan sette den opp hvor du vil.