Hovudside

Hvordan Grow Cilantro Fra en Root Stem

by Walther

Hvordan Grow Cilantro Fra en Root Stem

Koriander er en populær kulinarisk urt, også kalt kinesisk persille eller koriander. Koriander er faktisk navnet for den voksne planten (samt frø, også brukt som et kulinarisk krydder) mens koriander er den friske, tender baby blader. Koriander er vanligvis dyrket fra frø, men du kan også vokse det fra en rot stilk med litt forsiktighet. Den beste rot stammer å bruke er de som har blitt dratt frisk fra en venn eller naboens hage --- med tillatelse, selvfølgelig --- snarere enn en rot fra en haug med koriander kjøpt i butikken.

Bruksanvisning


•  Plasser nytappet koriander rot i en glasskrukke med vann mens du forbereder planter. Koriander har lange røtter, og misliker å bli transplantert, så det beste du kan gjøre for transplantasjon mens den venter på sitt nye hjem er å gi den en drink.

•  Fyll en 15-tommers-tall med 10-tommers bred planting potten med en god, rik potting jord. Du trenger en høy planter for koriander, som sine røtter fort bli trangt i kortere potter.

•  Lag et hull i midten av jord dypt nok for koriander rot å sitte i komfortabelt uten å bli sammenkrøllet.

•  Plasser koriander rot skjæring inn i hullet og lett dekke med potting mix. Fukt jorden med vann ved hjelp av en vannkanne eller sprøyte og spray eller vann lett daglig.

•  Påfør en balansert gjødsel annenhver uke til koriander i vekstsesongen (våren gjennom høsten). Når koriander vokser opp (bare rundt åtte uker) vil det gå til frø. Frøene kan brukes med en gang å plante og vokse mer koriander. For en god tilførsel av urten, plante nye frø hver to til tre uker.

Tips og advarsler


  • Når koriander har "boltet" eller gått til frø, kan den plasseres i hagen for å tiltrekke seg fordelaktige insekter som dame biller og parasitoid veps.