Hovudside

En Damson Plum som ikke vil produsere frukt

by Walther

En Damson Plum som ikke vil produsere frukt

En Damson plomme er en liten, syrlig plomme som vanligvis brukes i matlaging i stedet spises rå. Flere anlegg falle i Damson-type plomme kategori inkludert Shropshire og fransk Damson. Mens hver enkelt plante har sine egne særtrekk som påvirker dens frukt produktivitet, kan flere faktorer hindre et medlem av Damson plomme familien fra å produsere frukt.

Livssyklus


Det enkleste svaret på spørsmålet om hvorfor din Damson plomme ikke produserer frukt er at det er rett og slett ikke moden nok eller er for gammel til å gi noen plommer. Plomme gartnere forventer en rask avkastning på sin plommetre kan bli overrasket over å finne det normalt ikke begynne å produsere frukt i tre til fem år etter planting og ikke nå i full produktivitet til sitt 10 år. Etter at treet begynner å bære frukt, kan du forvente 15 til 20 produktive år.

Krysspollinering


Noen plommer er tilpasset selv pollinering, men de fleste krever krysspollinering å bære frukter. Dette innebærer at andre plommer som blomstrer på samme tid som den Damson plum treet skal plantes i nærheten. Stanley, italiensk sviske og Reine Claude er noen sortar som pleier å krysspollinerer godt med Damson plommer på grunn av sine overlappende blomst sykluser. Men ta hensyn til din individuelle anleggets plass behov og ikke plante de kryss pollinatorer for nær.

Skadedyr


Plomme trær er generelt motstandsdyktig mot skadedyrangrep, men noen skadedyr kan skade planter og hindre fruktproduksjon. Plomme curculio er en bille som legger sine egg i kjøtt av fruktdyrking. De voksne som luke fôr på blader og knopper av anlegget, som kan hindre frukt vises i løpet av neste syklus. Den europeiske røde midd legger egg på undersiden av bladene, noe som gjør angrep vanskelig å få øye på. Larvene lever av planten, svekke dens evne til å produsere frukt. Plantevernmidler kan løse de fleste skadedyr.

Sykdom


Plomme trær er svært motstandsdyktig mot sykdom. Imidlertid kan brun råte fortsatt påvirke blomster og frukt av et plommetre, hindrer sin fruktproduksjon eller drepe planten direkte. Som treet blomster, vil blomstene visner og dør. De kan også være dekket i brune sporer. Sykdommen kan spre seg fra blomster til frukt, forårsaker plommer å skrumpe inn og falle av. Skadedyr kan bære sykdommen, slik at plantevernmidler kan være nyttig for å hindre det. Dersom anlegget blir infisert, fjerne alle blomster og frukt som viser noen symptomer umiddelbart.